National Geographic Resolution gedoopt op Antarctica

Lindblad Expeditions heeft haar National Geographic Resolution gedoopt op Antarctica. Dat gebeurde in het ijs in de Weddell Zee. Na Hurtigruten’s Roald Amundsen in 2019 is dit het tweede cruiseschip ooit dat op het witte continent wordt gedoopt. Meter van de Geographic Resolution is Heidi Norling, de eerste vrouwelijke kapitein van Lindblad Expeditions.

National Geographic Resolution is het tweede Polar Class PC5-expeditieschip van National Geographic-Lindblad Expeditions. De naam van het vaartuig verwijst naar de Resolution van James Cook die in 1773 als eerste de Zuidpoolcirkel overstak. De Geographic Resolution volgt op de National Geographic Endurance die eerder dit jaar werd gelanceerd. Beide schepen bieden plaats aan 126 gasten en varen deze winter in Antarctica.

De schepen vallen op met hun X-Bow of omgekeerde boeg. Dit scheepsconcept werd ontwikkeld door Ulstein in Noorwegen en wordt al jaren aangewend voor werkschepen die opereren in de soms woelige wateren voor de Noorse kust. Deze omgekeerde boeg zorgt ervoor dat het schip van een grotere stabiliteit geniet en minder brandstof verbruikt.

© foto Lindblad Expeditions

Klik hier voor meer nieuws