Silversea plant meer cruises vanuit Puerto Rico

Silversea Cruises is haar winterseizoen in de Caraïben gestart en wil de volgende jaren meer cruises aanbieden vanuit San Juan. Silver Whisper opende het seizoen met een cruise van 15 dagen tussen San Juan en Fort Lauderdale. De luxerederij plant deze winter maar liefst tien afvaarten vanuit Puerto Rico met de Silver Whisper, Silver Spirit en Silver Moon, haar nieuwste vaartuig dat afgelopen zomer in Griekenland werd gelanceerd.

Dit is nog maar het begin van de samenwerking van de maatschappij met het Caraïbische eiland. Tussen het najaar van 2022 en het voorjaar van 2024 plant Silversea dertien cruises vanuit San Juan. In 2023 biedt onder meer Silver Dawn reizen aan die starten en eindigen in San Juan. In 2024 zal ook het eerste schip van Project Evolution Puerto Rico als inscheephaven gebruiken voor enkele afvaarten. Het gaat om het eerste hybride cruiseschip van de Royal Caribbean Group dat gebruik maakt van brandstofcellen op waterstof, batterijen en motoren aangedreven door vloeibaar aardgas. Hoewel nog niet officieel aangekondigd, circuleert voor het vaartuig de naam Silver Nova.

Volgens de lokale overheid is het afmeren van de Silver Whisper een bewijs van de inspanningen die de toeristische dienst en het havenbestuur aan de dag leggen om meer cruises aan te trekken. Na de covidcrisis wil Puerto Rico het bezoek van cruiseschepen opnieuw promoten. Zij vormen een aanvulling op het toeristisch aanbod en de economische groei van het eiland, luidt het.

© foto Silversea

Klik hier voor meer nieuws