MSC Virtuosa gedoopt met indrukwekkende show in Dubai

Filmlegende Sophia Loren heeft in Port Rashid in Dubai de MSC Virtuosa gedoopt. Dat gebeurde tijdens een show met onder meer een parade van de Dubai Police en de officieren van de MSC Virtuosa, een demonstratie door een zandkunstenares, optredens van het showteam van het MSC-schip en de Britse singer-songwriter Rag ‘n’ Bone Man en een vuurwerk. Ook een Belgische delegatie met touroperators en mediavertegenwoordigers woonden op uitnodiging van MSC Cruises België de viering bij.

De doopplechtigheid verliep in samenwerking met het ministerie van Economie en Toerisme van Dubai en Dubai Ports World (DP World) die in 15 jaar uitgroeide tot een van de grootste uitbaters van (container)terminals in de wereld. Volgens de verantwoordelijken van Dubai past de naamgevingsceremonie van de MSC Virtuosa in een historisch jaar. Op 2 december vieren de Verenigde Arabische Emiraten namelijk hun 50ste verjaardag. Daarnaast vindt in het emiraat nog tot 31 maart de Expo 2020 Dubai plaats.

Ook vakantiegangers die deze winter meevaren met de MSC Virtuosa krijgen de kans de wereldtentoonstelling te bezoeken. Op het vaarschema in de Perzische Golf ligt het 19de schip van MSC Cruises twee dagen in Dubai. Andere havens op de weekcruise zijn Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island (Abu Dhabi) en Doha (Qatar). Klik hier voor meer info over de MSC Virtuosa.

Dubai heeft zich de jongste twintig jaar opgewerkt tot de cruisehoofdstad van het Midden-Oosten. Ze verwacht deze winter 126 aanlopen en 500.000 bezoekers. Het emiraat beschikt intussen over twee cruiseterminals met Port Rashid als grootste cruise-infrastructuur in de regio. De terminal kan gelijktijdig tot 7 schepen en 15.000 bezoekers accommoderen. De zopas geopende Dubai Harbour Cruise Terminal beschikt over een kade voor twee resortschepen.

Tijdens de diverse speeches zwaaide de directie van MSC Cruises vooral met lof voor de familie Aponte, eigenaar van de MSC Group en de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten. MSC Virtuosa is het grootste cruiseschip dat ooit in de Verenigde Arabische Emiraten is gedoopt. Ze is volgens Executive Chairman Pierfrancesco Vago ook het meest milieuvriendelijke vaartuig dat ooit Dubai heeft aangelopen.

MSC Lirica was in 2011 het eerste schip van de cruiserederij dat Dubai bezocht. Deze winter heeft de MSC Virtuosa Port Rashid als thuishaven. Tijdens het seizoen 2022-2023 zal MSC World Europa, het eerste door LNG-aangedreven schip van de rederij, de Perzische Golf bezoeken. Tegelijk zien we een enorme schaalvergroting. MSC Lirica bezocht Dubai met 2.000 passagiers. De Virtuosa biedt plaats aan maximaal 6.000 gasten. De MSC World Europa zal volgende winter tot 7.000 passagiers kunnen ontvangen.

MSC Virtuosa vaart tot april 2022 tussen Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island en Doha (Qatar). De bedoeling is nog Damman (Saoedi-Arabië) aan het programma in de Perzische Golf toe te voegen. Het is onzeker of dat nog deze winter zal gebeuren. Damman staat als transithaven voor een bezoek aan de Unesco-erfgoedsite Al Ahsa Oasis volgend jaar alvast op het vaarschema van de MSC World Europa.

© foto’s MSC Cruises en ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws