MSC Virtuosa: Masterpiece at Sea

Afgelopen weekend werd in Dubai de MSC Virtuosa feestelijk gedoopt. Zie afzonderlijk artikel. Het 19de schip van MSC Cruises kwam al op 20 mei in de vaart in Groot-Brittannië en bood tijdens de zomer cruises aan die exclusief waren voorbehouden voor de Britse markt. De voorbije weken is het schip helemaal rond Europa gevaren naar de Perzische Golf waar het sinds afgelopen weekend cruises aanbiedt tussen Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Doha.

MSC Virtuosa is het vierde schip van de Meraviglia-generatie en het tweede van de Meraviglia Plus-reeks na de MSC Grandiosa. In 2023 volgt nog het zusterschip MSC Euribia dat op vloeibaar aardgas zal varen. MSC Virtuosa heeft alle typische kenmerken van deze scheepsklasse, waaronder de promenade met LED-hemelkoepel, het sociale hart en de hub van het schip. Die werd uitgebreid met een nieuw restaurantconcept, exclusief voor de gasten die kiezen voor de MSC Aurea-beleving. Ook nieuw zijn L’Atelier Bistrot, een nieuwe bar en lounge met een podium en dansvloer en het Indochinese restaurant dat Vietnamese klassiekers met een Franse twist serveert. Het 331 meter lange schip biedt plaats aan 4.888 gasten in een dubbele bezetting (6.334 in een maximale bezetting) en 1.413 bemanningsleden. Bekijk de foto’s van het schip.

De rederij geeft de MSC Virtuosa de bijnaam ‘Masterpiece at Sea’. De 19 passagiersdekken zitten volgestouwd met faciliteiten, waaronder gastronomische restaurants, entertainmentvoorzieningen, 21 bars en lounges, boetieks, een spa- en fitnesscentrum, een waterpark en clubs voor peuters tot tieners in samenwerking met Lego en Chicco. Helemaal nieuw voor de rederij is de MSC Starship Club waar de humanoïde robotbarman Rob een galactische keuze aan kosmische cocktails mixt. Rob spreekt acht talen en houdt ervan passagiers te entertainen met grappen, raadsels en ruimtefeiten. Uiteraard is het schip ook uitgerust met een MSC Yacht Club voor gasten die houden van exclusiviteit en luxe.

Achter de schermen rustte de rederij het vaartuig uit met geavanceerde technologieën waaronder een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) en geavanceerd afvalwater-behandelingssysteem (AWTS). De bedoeling is de ecologische voetafdruk te minimaliseren en te zorgen voor steeds schonere luchtemissies.

De SCR helpt om de stikstofoxide met 80 procent te verminderen door de uitlaatgassen om te zetten in onschadelijke stikstof en water. De AWTS behandelt het afvalwater en zorgt voor een eindproduct van een betere standaard dan de meeste landgebonden gemeentelijke afvalnormen over de hele wereld. Verder is het schip uitgerust met walstroom die het aangemeerde cruiseschip verbindt met het lokale elektriciteitsnet om de luchtemissies te verminderen. Deze wal-naar-schip stroom is sinds 2017 standaard op alle nieuwe schepen van MSC Cruises. Andere milieutechnologieën zijn de geavanceerde hybride uitlaatgasreinigingssystemen die zwaveloxide tot 97 procent uit de scheepsemissies verwijderen, technologieën om olielozingen uit de machinekamers te voorkomen en verschillende geavanceerde energie-efficiëntieverbeteringen van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting.

Klik hier voor meer nieuws