Explora Journeys breidt verkoopteam uit

Explora Journeys, de nieuwe luxebrand van de MSC Group, breidt haar commerciële team uit met regionale verkoopleiders die hun strepen verdiend hebben in de cruise-industrie. Zij rapporteren aan Chris Austin, chief sales officer van de maatschappij. Het nieuws werd bekendgemaakt in Dubai aan boord van de MSC Virtuosa. CEO Michael Ungerer: “We hebben een fantastisch en divers team van enthousiaste en zeer ervaren professionals samengesteld om onze toewijding aan de partners-reisadviseurs te versterken.”

Helen Beck, head of global sales excellence, (links op de foto) is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de verkoopleiders, het Explora Journeys Experience Centre en het team van Ambassadors. Zij werkt vanuit het hoofdkantoor van de luxerederij in Genève. Helen Beck was de jongste 5 jaar VP international sales & marketing bij Crystal Cruises. Daarvoor was ze 16 jaar regionaal directeur EMEA bij de Royal Caribbean Group. In die functie was ze regelmatig aanwezig op evenementen in België en Luxemburg.

Eerder kondigde Explora aan dat de verkoop ‘op afspraak’ zal gebeuren. Gasten maken online een afspraak met het Explora Experience Centre. Een Ambassador zal de afspraak bevestigen en de gast en/of reisagent op het afgesproken uur opbellen. De Explora-salesstructuur staat volledig los van het verkoopteam van MSC Cruises.

Volgens Ungerer heeft Explora Journeys achter de schermen heel hard doorgewerkt, ook al gebeurde dat de voorbije twee jaar bijna uitsluitend online. De rederij werd pas in 2018 opgericht en bestelde het daaropvolgende jaar al vier schepen in Italië. Explora I komt in mei 2023 in de vaart. Onlangs startte het staalsnijden voor de Explora II die in de lente van 2024 haar eerste gasten zal ontvangen. In 2025 en 2026 volgen nog eens twee zusterschepen.

De vier vaartuigen bieden plaats aan 922 passagiers die verblijven in suites van 35 tot 280 m² met privéterras. Zij worden bediend door 730 bemanningsleden. Het schip zal onder meer tien lounges en bars, negen restaurants, een holistisch wellness- en fitnessinstituut, ruime buitendekken met drie buitenzwembaden en 64 private cabana’s omvatten. Drie restaurants werken met reservaties. De andere hanteren het principe van open dining. Op de bijeenkomst deelde Ungerer ook mee dat Explora zal samenwerken met opkomende chef-koks die in een rotatiesysteem menu’s zullen uitwerken. Op die manier kunnen terugkerende gasten telkens weer kennis maken met nieuwe chefs. Concrete namen wilde de CEO nog niet vrijgeven.

Explora Journeys heeft intussen de boekingen geopend voor de 2023 Inaugural Collection met de Explora I. Het reisschema bestaat vooral uit cruises van 7 en 8 nachten die op elkaar aansluiten. Op die manier zal het schip nooit dezelfde route aanbieden en kunnen gasten afvaarten aan elkaar koppelen tot een wereldreis. Explora I komt op 31 mei 2023 in de vaart en  bezoekt in het voorjaar de Middellandse Zee. Tijdens de zomer zijn er afvaarten in Noorwegen, Groot-Brittannië, IJsland en Groenland. In september en oktober 2023 bezoekt Explora I de Amerikaanse oostkust. Tijdens de winter 2023-2024 staan de Caraïben en Zuid-Amerika op het programma. In het voorjaar 2024 zet het schip zijn weg verder naar de Amerikaanse westkust, Hawaii en Alaska. De vanafprijzen schommelen tussen de 500 en 800 euro per dag.

© rendering Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws