Norwegian Cruise Line schrapt Zuid-Afrika

Norwegian Cruise Line heeft beslist alle december- en januari-afvaarten in Zuid-Afrika te schrappen. De beslissing volgt op de uitbraak van de nieuwe Omicron-variant en de beslissing van een hele reeks landen om de vluchten van en naar Zuid-Afrika te bannen of strengere reisrestricties en quarantaines op te leggen voor wie uit landen in zuidelijk Afrika terugkeert.

Voorlopig schrapt NCL de afvaarten met de Norwegian Jade tussen 3 december 2021 en 26 januari 2022. In een reactie zegt NCL dat de veiligheid van de gasten, bemanningsleden en gemeenschappen die zij bezoekt de eerste prioriteit is.

NCL is de eerste rederij die Zuid-Afrika schrapt. Andere maatschappijen houden hun beslissing nog in beraad omdat ze pas vanaf januari in die regio varen. Het gaat onder meer om Azamara, Crystal Cruises en Silversea Cruises. Ook zij bekijken de verdere evolutie en de eventuele beslissingen van de luchtvaartmaatschappijen. De rederijen zullen de gasten en reisagenten meteen inlichten indien de vaarschema’s worden aangepast.

Tijdens het lanceringsevent voor de MSC Virtuosa hebben we ook bij MSC Cruises geïnformeerd naar de gevolgen. Volgens de rederij staan de afvaarten in het gebied deze winter alleen open voor inwoners van Zuid-Afrika. De rederij heeft strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen uitgewerkt die aansluiten bij de richtlijnen van elk land waar de schepen varen.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws