Meyer Werft snijdt eerste staal voor duurzame Silver Nova

Silver Nova wordt de naam van het eerste schip van de Nova-klasse van Silversea Cruises. Dat heeft het ultra-luxe reismerk Silversea Cruises aangekondigd naar aanleiding van de start van het snaalsnijden op de Meyer Werft in Papenburg. Het revolutionaire schip dat in de zomer 2023 in de vaart komt, wordt het eerste hybride cruiseschip in het luxesegment dat vrij is van lokale emissies in de haven door het gebruik van batterijen en brandstofcellen. De hoofdbrandstof wordt vloeibaar aardgas (LNG).

Met haar hybride technologie zal de uitstoot van broeikasgassen aan boord van de Silver Nova 40 procent lager liggen dan op de huidige Muse-klasse. Roberto Martinoli, President en CEO SIlversea Cruises: “Onze Nova-klasse schepen vertegenwoordigen een aanzienlijke investering in ongekende technologische oplossingen. Ze ondersteunen onze missie om de planeet te behouden zonder concessies te doen aan comfort of luxe. Silver Nova is de uitvoering van Silversea en de Royal Caribbean Group’s langetermijnbelofte aan duurzaamheid.”   

“Duurzaamheid is de toekomst van luxereizen en de naam Silver Nova is representatief voor de ongelooflijke innovatie van Silversea’s luxe,” vult Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer, aan. “Silversea is al een leider in milieubewust reizen en met Silver Nova gaan we nog verder om te voldoen aan de verwachtingen van zowel de luxereiziger van vandaag als die van morgen.”

Innovatietechnologie

Silver Nova en de toekomstige schepen van de Nova-klasse worden uitgerust met een micro-autovergassingssysteem dat het afvalvolume aan boord vermindert, wat resulteert in lagere verbrandingsemissies. Daarnaast zal de scheepsklasse naar verwachting een Energy Efficiency Design Index-rating (EEDI) behalen die ongeveer 25% beter scoort dan de toepasselijke vereisten van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Walstroom zal het schip in staat stellen om zijn belangrijkste generatoren in havens die hiervoor uitgerust zijn, uit te schakelen en aan te sluiten op de onshore energievoorziening, waardoor de lokale emissies aan boord tot nul worden teruggebracht. Verder helpen het baanbrekende hydrodynamische scheepsontwerp en de geoptimaliseerde innovatietechnologie de impact van het schip op het milieu te verminderen.

Silver Nova biedt plaats aan 728 gasten. Ze wordt een van de ruimste cruiseschepen ooit gebouwd en biedt de passagiers een ultraluxe ervaring. Het schip biedt een ruimte-tot-gastverhouding van 75 BRT per passagier, de hoogste in de vloot van Silversea. Silver Nova krijgt een van de meest persoonlijke (butler)diensten op zee met een verhouding van 1 op 1,3 (bemanning tot gast).

De levering van Silver Nova staat gepland voor de zomer van 2023. Leden van het loyaliteitsprogramma van Silversea, de Venetian Society en reisadviseurs hebben vanaf 16 december 2021 toegang tot de voorverkoop. De algemene verkoop opent op 6 januari 2022. 

© Foto en rendering Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws