Emerald Azzurra geslaagd voor vaartesten

Emerald Azzurra, het eerste op maat gemaakte superjacht van Emerald Cruises, heeft met succes zijn proefvaarten voltooid. Die namen twee dagen in beslag en vonden plaats in Ha Long in Vietnam. De volgende weken wordt de laatste hand gelegd aan het interieur en exterieur van het schip en de training van de teams aan boord. Dat gebeurt in de aanloop tot de eerste reis op 28 januari 2022. Bekijk foto’s van het schip.

Glen Moroney, oprichter en voorzitter van de Scenic Group, de moedermaatschappij van Emerald Cruises en Scenic Luxury Cruises & Tours: “Tijdens de proefvaarten van Emerald Azzurra werden alle ontwerpparameters overschreden, inclusief snelheid, geluid, trillingen, algeheel comfort en wendbaarheid tijdens het varen. Emerald Azzurra is echt een heel bijzonder superjacht en zal ongetwijfeld een fantastische ervaring opleveren voor onze gasten.” Kapitein Jonathan Edwards voegde toe: “Ik ben verheugd met het geweldige teamwerk dat is bereikt door niet alleen het meest elegante schip op zee te bouwen, maar ook een jacht dat voldoet aan de hoge normen die we allemaal van Emerald Cruises verwachten.”

Het superjacht biedt een luxe cruise-ervaring. Het biedt plaats aan slechts 100 gasten in 50 luxesuites en passagiershutten, waarbij meer dan 80 procent een balkon heeft. Glen Moroney: “Emerald Azzurra is het tiende schip in de Emerald Cruises-vloot en voegt zich bij negen riviercruise-sterrenschepen. Het 10de Star-Ship van Emerald Cruises, Emerald Luna, zal in het voorjaar van 2022 de riviervloot vervoegen, gevolgd door een tweede superjacht, Emerald Sakara, begin 2023.”

De lanceringscruise van de Emerald Azzurra wordt op 28 januari 2022 een achtdaagse Best of the Red Sea-reisroute van/tot Aqaba. In februari vaart het jacht van Jordanië naar Cyprus en vangt vervolgens haar cruiseseizoen in de Middellandse Zee aan. Emerald Azzurra biedt tot november 2022 cruises van 8 tot 12 dagen aan met vertrekken vanuit Piraeus (Athene), Venetië en Dubrovnik. In de westelijke Middellandse Zee staan in het najaar 2022 ook vaarschema’s vanuit Nice en Civitavecchia (Rome) op het programma. Het jacht bezoekt in december nog Israël en vaart dan door naar Egypte en de Rode Zee.

© foto Emerald Azzurra

Klik hier voor meer nieuws