Volledige vloot MSC Cruises tegen de zomer 2022 operationeel

MSC Cruises zal tegen de zomer van 2022 haar 19 schepen terug in de vaart hebben. Met bijna 500 afvaarten, cruises van verschillende lengtes en een ruime keuze aan inscheephavens zegt de rederij voor elk wat wils te hebben.

MSC Virtuosa die vorige week in Dubai werd gedoopt, keert in het voorjaar terug naar Noord-Europa. Ze zal vanaf mei MSC Magnifica vervangen vanuit Southampton. Gasten die volgende zomer de magie van Noord-Europa willen ervaren, hebben bij MSC Cruises de keuze uit vijf schepen en meer dan 50 verschillende routes naar prachtige fjorden, bruisende steden, historische hoofdsteden en adembenemende landschappen, met vaarschema’s variërend van 3 tot 21 nachten. MSC Magnifica neemt tijdens de zomer in Noord-Europa de eerder aangekondigde cruises van de MSC Orchestra over. De routes blijven ongewijzigd met vaarschema’s van 10, 11 en 14 nachten vanuit Hamburg.

Wie droomt van de Middellandse Zee, een van de meest populaire cruiseregio’s ter wereld, heeft meer dan 40 routes en 14 schepen om uit te kiezen gedurende het zomerseizoen van 2022. Het programma markeert de meeste schepen die de rederij ooit in de regio heeft gehad, met een uitgebreide keuze aan handige inschepingshavens en routes van minicruises tot langere cruises van maximaal 21 nachten.

Nieuw is het aangepaste reisschema voor de MSC Orchestra met aanlopen in Lissabon. De nieuwe reisroute van 10 nachten zal Genua in Italië, Marseille in Frankrijk, Malaga, Cadiz (Sevilla), Alicante en Mahon in Spanje, Lissabon in Portugal en Olbia in Sardinië aandoen. In het westelijke Middellandse Zeegebied varen volgende zomer ook MSC Grandiosa, MSC Meraviglia, MSC Opera, MSC Splendida, MSC Seaview en MSC Seaside, evenals MSC Magnifica en MSC Poesia in de herfst. In de oostelijke Middellandse Zee kunnen gasten inschepen op de MSC Musica, MSC Fantasia, MSC Sinfonia, MSC Armonia en MSC Lirica.

In de herfst van 2022 biedt MSC Fantasia cruises van 11 nachten aan vanuit Triëste met aanloop in Izmir (Efeze) of Istanbul. MSC Magnifica biedt afvaarten van 11 nachten aan vanuit Genua naar Marokko en de Canarische Eilanden. De MSC Preziosa zal in West-Europa de Northern Pearls-route verzorgen, terwijl de MSC Poesia zal worden ingezet op minicruises in de Middellandse Zee.

In het Caraïbisch gebied blijft MSC Seashore, het vlaggenschip van het bedrijf, vanuit PortMiami varen, terwijl MSC Divina cruises van 3 tot 4 nachten zal aanbieden vanuit Port Canaveral (Orlando). Beide schepen bezoeken op hun vaarschema’s Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s. MSC Cruises kondigt ook de terugkeer naar Azië aan. MSC Bellissima zal in het Verre Oosten cruises aanbieden in Japan en China.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws