SH Minerva vertrokken naar Antarctica

SH Minerva, het eerste schip van Swan Hellenic is na haar oplevering in het weekend, gisteren, woensdag vanuit Helsinki vertrokken naar Argentinië voor haar eerste culturele expeditiecruise in Antarctica. Die start op 29 december in Ushuaia en wordt een tiendaagse nieuwjaarsviering naar het bevroren continent en de Zuidelijke Shetlandeilanden.

Minerva is het eerste in een reeks van drie high ice class culturele expeditiecruiseschepen gemaakt voor premium cruise-ervaringen wereldwijd, met een sterke voorkeur voor extreme breedtegraden. De SH Minerva heeft een PC5-ijsversterkte romp met extra grote stabilisatoren voor uitzonderlijk passagierscomfort. Het vaartuig is ontworpen om te voldoen aan de nieuwste milieuvoorschriften en is volledig zelfvoorzienend voor maximaal 40 dagen of 8.000 zeemijlen. Er zijn voorbereidingen getroffen om batterijtechnologie te implementeren die het ook mogelijk zou maken om in de toekomst stil te varen. Minerva wordt gevolgd door haar zusterschip SH Vega (NB517) en de iets grotere NB518 voor 190 passagiers. Beide schepen zijn al in aanbouw bij Helsinki Shipyard en komen in 2022 in de vaart.

Het eerste expeditieschip van Swan Hellenic biedt vijfsterrenaccommodatie voor 152 gasten in 76 ruime hutten en suites, de overgrote meerderheid met grote balkons, en wordt beheerd door een team van 120 bemanningsleden om de hoogste niveaus van persoonlijke service te bieden. Een expeditieteam met poolexperten en ornitologen begeleidt de eerste reis. De keuken staat onder de leiding van de gerenommeerde chef Jörg Lehmann die zijn strepen verdiende in zijn eigen hotel en restaurants in Zweden en bij onder meer Crystal, Silversea, Seadream en Hurtigruten. Hij presenteert gevarieerde menu’s met vers gekookte delicatessen en originele Italiaanse en Aziatische fusiongerechten in samenwerking met bekroonde consultantchefs Andrea Ribaldone en Sang Keun Oh.

Swan Hellenic CEO Andrea Zito: “Ik wil iedereen in Helsinki feliciteren met hun uitstekende werk bij het creëren van dit prachtige schip. We zijn blij met de kwaliteit van hun werk, onderstreept door de uitstekende prestaties die SH Minerva heeft geleverd tijdens haar proefvaarten. Nu Swan Hellenic weer een unieke aanwezigheid op de golven is, kijken we er erg naar uit om onze gasten mee te nemen om te zien wat anderen niet doen: het verkennen van Antarctica in uitzonderlijk comfort en stijl.”

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws