Enchanted Princess en Carnival Radiance gedoopt

Princess Cruises heeft in Fort Lauderdale maandag de Enchanted Princess gedoopt. De plechtigheid verliep grotendeels online en was live te volgen via de social media-kanalen van de rederij. De ‘Our World, Enchanted’-productie leidde de kijkers rond op Fincantieri’s Monfalcone-werf waar het schip werd gebouwd, belichtte de voorzieningen aan boord van Princess’ Cruises nieuwste schip en schetste kort de geschiedenis van de rederij met het eerste schip in 1965, The Love Boat tv-serie, bekende doopmeters en de Princess MedallionClass app. Gastvrouw was  Princess Cruises Celebrations Ambassador Jill Whelan – Vicki Stubing in The Love Boat-serie – die op het einde hulde bracht aan haar eerder dit jaar overleden tv-vader Gavin MacLeod, beter bekend als kapitein Merrill Stubing. Bekijk hier de plechtigheid.

Meters van het cruiseschip zijn kapitein Lynn Danaher, dokter Vicki Ferrine en Jenifer Austin, leden van The Explorers Club. Deze vereniging heeft tot doel de wetenschappelijke verkenning en veldstudie te bevorderen. Unchanted Princess biedt plaats aan 3.600 passagiers. Het vijfde schip van de Royal Class van Princess Cruises vaart deze winter vanuit Florida naar de Caraïben. Volgende zomer cruiset het schip in Scandinavië vanuit de haven van Kopenhagen.

Carnival Cruise Line heeft in Long Beach, California de Carnival Radiance (opnieuw) gedoopt. Met het vaartuig gaat het eigenlijk over de Carnival Victory die in 2000 bij Fincantieri in Italië van stapel liep. Het cruiseschip van Carnival Cruise Line werd de voorbije maanden als laatste in een reeks van drie schepen van de Destiny-klasse voor een bedrag van 200 miljoen USD volledig vernieuwd en kreeg vervolgens een nieuwe naam.

Meter van de Carnival Radiance is Lucille O’Neil, de moeder van Carnival Chief Fun Officer Shaquille O’Neal. Het schip vaart met 2.700 passagiers (dubbele bezetting) het hele jaar door vanuit Long Beach (Los Angeles) naar Catalina Island en de Mexicaanse riviera. Aan boord genieten de gasten van de nieuwste voorzieningen en bars die eerder werden geïntroduceerd op de nieuwere Carnival-schepen. Ook de romp steekt in de nieuwe kleuren in lijn met het vlaggenschip Mardi Gras.

© foto’s Princess Cruises en Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws