Seabourn reist in 2023 door Noordwest en Noordoost Passage

Seabourn heeft haar zomerprogramma 2023 gepubliceerd. Twee buitengewone expeditiereizen met haar nieuwe expeditieschepen Seabourn Venture en Seabourn Pursuit springen daarbij in het oog. Voor het eerst zal de ultra-luxe rederij namelijk zowel de Noordoost als de Noordwest Passage doorkruisen.

Seabourn Venture vertrekt op 29 juli 2023 voor een 26-daagse reis over de Noordoost Passage van Tromsø in Noorwegen naar Nome in Alaska, gevolgd door een chartervlucht naar Anchorage in Alaska met overnachting. Het zusterschip, Seabourn Pursuit biedt een 23-daags avontuur aan naar de beruchte Northwest Passage vanuit Kangerlussuaq in Groenland naar Nome met vertrek op 26 augustus 2023. Deze expeditie omvat pre- en post-cruise chartervluchten en hotelovernachtingen in Reykjavik en Anchorage.

Seabourn’s Northeast Passage en Northwest Passage expedities zullen in de voetsporen treden van grote ontdekkingsreizigers en een aantal authentieke, boeiende ervaringen opleveren. Josh Leibowitz, president van Seabourn: “Onze Noordoostelijke en Noordwestelijke doorgang zijn epische routes die perfect zijn voor reizigers die minder bereisde regio’s willen verkennen en de landschappen, natuur en dieren in het wild willen zien waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze die ooit zouden observeren.”

Programma

De lancering van de Seabourn Pursuit is gepland voor maart 2023. Het expeditieschip zal tijdens haar eerste seizoen Groenland, IJsland en het Canadese Noordpoolgebied verkennen. Haar eerste cruise wordt op 23 maart 2023 een 12-daagse pre-inaugurele reis door Wild & Ancient Schotland and Iceland vanuit Amsterdam naar Reykjavik. Het schip zal vervolgens een 14-daagse Lands of Fire & Ice-maidentrip maken met vertrek op 4 april 2023 vanuit Reykjavik. Na de lancering en inaugurele reis biedt Seabourn Pursuit een reeks verkenningen van de poolcirkel aan vanuit Noorwegen, inclusief de populaire Svalbard Experience van Seabourn en reizen naar Groenland, IJsland en Noorwegen met routes van 11 tot 15 dagen.

Seabourn Venture zal in de zomer van 2023 aan haar tweede jaar beginnen en het Noordpoolgebied, Schotland, Noorwegen en de Russische Arctic verkennen. Het schip begint het zomerseizoen op 12 mei 2023 met een 10-daagse reis tussen Londen en Reykjavik naar de Wilde Eilanden van Schotland en IJsland. Seabourn Venture zal dan een 12-daagse Fjords of the Norwegian Sea aanbieden, gevolgd door een reeks van 11- en 12-daagse expedities die Arctic Svalbard vanuit Noorwegen verkennen. Half juli vaart het schip op een 14-daagse expeditie naar Noorwegen, Nova Zembla en Franz Joseph Land. Na de Northeast Passage-reis zal Seabourn Venture het Russische Verre Oosten verkennen met een 14-daagse expeditie naar de Wild Coasts of Kamchatka in augustus en een 14-daagse Volcanoes & Wildlife of the Kuril Islands in september 2023. Het volledige zomerseizoen 2023 is vanaf heden te koop. Meer details zijn beschikbaar op www.seabourn.com.

Seabourn Pursuit en Seabourn Venture worden gebouwd volgens de PC6 Polar Class-normen en zullen een overvloed aan moderne hardware en technologie bevatten die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van het schip uitbreiden. De nieuwe schepen zullen een gloednieuw innovatief ontwerp hebben, speciaal gemaakt voor de ultraluxe expeditiereiziger, en zullen vele functies bevatten die de Seabourn-schepen zo succesvol hebben gemaakt.

Ze zijn verder uitgerust met een landingszone voor het aan land brengen van uitrustingen voor de door natuuronderzoekers geleide verkenningen. De schepen beschikken hiervoor over zeekajaks en opblaasbare Zodiacs. De schepen hebben ook twee batterij-aangedreven U-Boat Work Cruise Sub 7-onderzeeërs mee die speciaal zijn ontworpen voor Seabourn om gasten de ogen te openen voor ontzagwekkende perspectieven op scheepswrakken en natuurlijke wonderen onder de zee. Trouw aan de reputatie van de rederij op het gebied van luxe, zullen gasten in voortreffelijk comfort en onder begeleiding van een piloot onder de golven duiken. Elke onderzeeër is uitgerust met op maat gemaakte geborduurde lederen bekleding, airconditioning, Bluetooth-stereosysteem en een champagnekoeler.

© rendering Seabourn

Klik hier voor meer nieuws