MSC-chartervluchten vanuit Brussel naar inschepingshavens Genua en Triëst

MSC Cruises stelt een nieuw chartervluchtprogramma voor de zomer 2022 voor, het grootste dat de cruiserederij ooit in België heeft gelanceerd. Deze vluchten met Brussels Airlines bieden Belgische en Luxemburgse passagiers de mogelijkheid om in alle rust van Brussel naar de inschepingshavens Genua en Triëst te reizen, wat helemaal kadert in het geavanceerde gezondheids- en veiligheidsprotocol van de maatschappij.

Door de regelmatige vluchtwijzigingen in verband met de gezondheidssituatie, waren veel luchtvaartmaatschappijen vorige zomer genoodzaakt hun programma op vrij korte termijn te wijzigen. Om een vlotter zomerseizoen 2022 te verzekeren, besloot MSC Cruises het voortouw te nemen in deze situatie en vliegtuigen te charteren om luchtverbindingen voor haar passagiers te garanderen en zo hun vakantieplannen in stand te houden.

Dit initiatief maakt het mogelijk een Fly & Cruise-pakket aan te bieden, waardoor dit type vakantie toegankelijker wordt voor alle doelgroepen, zeker voor hen die pakketreizen op prijs stellen. Dit aanbod biedt niet alleen een vereenvoudigde pakketboeking van vervoer, transfers en cruise, maar geeft de gasten van MSC Cruises ook de zekerheid dat ze niet afhankelijk zijn van last-minute annuleringen van vluchten.

Brussels Airlines

MSC Cruises heeft zich geëngageerd om tussen mei en oktober 2022 privévluchten te charteren met Brussels Airlines vanop Brussels Airport naar de luchthavens van Genua of Triëst. Dit zal gebeuren met Airbus A319-toestellen met een capaciteit tot 141 passagiers. Dankzij deze SN-vluchten, kunnen Belgische en Luxemburgse gasten in alle rust naar hun inschepingshaven vliegen, terwijl ze genieten van dezelfde diensten als op een gewone vlucht.

De vluchten vinden elke zaterdag plaats tijdens de volgende periodes en zijn reeds beschikbaar voor verkoop: Brussel – Genua van 7 mei tot 15 oktober 2022 en Brussel – Triëst van 14 mei tot 3 september 2022. Zodra de passagiers op de Italiaanse luchthavens aankomen, worden ze naar de inschepingshaven gebracht met privétransfers die aan dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen voldoen als aan boord van het schip.

Deze gecharterde vluchten sluiten aan bij de afvaarten van de MSC Splendida en MSC Seaside vanuit Genua en de MSC Fantasia vanuit Triëst. MSC Splendida biedt vanuit Genua cruises aan met stops in Marseille, Syracuse, Taranto en Civitavecchia (Rome). MSC Seaside vaart vanuit Genua naar Civitavecchia, Palermo, Ibiza, Valencia en Marseille. MSC Fantasia stelt een volledig nieuwe reisroute voor met uitgebreide stops in Ancona, Kotor, Bari, Korfoe en Dubrovnik.

Sinds augustus 2020 varen de passagiers van MSC Cruises onder de bescherming van het gezondheids- en veiligheidsprotocol dat werd ontwikkeld met de hulp van een panel van experts. Dit protocol is intussen veilig en doeltreffend gebleken doorheen de verschillende fases van de pandemie. Het is ontworpen om zich aan te passen aan de situatie aan land. In de afgelopen 16 maanden zijn de geldende maatregelen versoepeld of aangescherpt naarmate de pandemie evolueerde om zowel gasten als bemanning de best mogelijke bescherming te blijven bieden. Alle cruises van MSC zijn nu uitsluitend toegankelijk voor gevaccineerde passagiers. Dit zal ook het geval zijn voor 2022. Bovendien zullen alle passagiers regelmatig worden getest.

Om haar passagiers een zo zorgeloos mogelijke vakantie aan te bieden, heeft MSC Cruises een COVID-19 beschermingsplan uitgewerkt met Europ Assistance. Deze verzekering dekt passagiers voor, tijdens en na de cruise en wordt verkocht tegen de prijs van 25 euro per persoon.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws