Silversea Cruises opent boekingen voor de Silver Nova

Silversea Cruises start de reservaties voor de Silver Nova, het eerste schip van de nieuwe scheepsklasse die in juli 2023 de vloot vervoegt. Het luxeschip maakt met een lage uitstoot en geavanceerde hybride technologie met brandstofcellen de weg vrij voor de toekomst van duurzaam cruisen. Leden van de Venetian Society, Silversea’s getrouwheidsprogramma, kunnen tot 6 januari 2022 in exclusiviteit hun cruise reserveren. Vanaf begin volgend jaar staan de boekingen open voor alle geïnteresseerden.

 Silver Nova begint haar inaugurele seizoen op 15 juli 2023 met afvaarten van 7 tot 23 dagen. De eerste reis wordt een tiendaagse van Southampton naar Lissabon met bezoek aan onder meer Saint-Malo, drie dagen Bordeaux en Bilbao. Tijdens haar eerste zomer zal Silver Nova reizen aanbieden in de Middellandse Zee. Begin november 2023 steekt het schip de Atlantische Oceaan over richting het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika. Silver Nova zal op die manier tijdens haar eerste seizoen meer dan 100 bestemmingen in 50 landen bezoeken.

Het innovatieve asymmetrische ontwerp van de Silver Nova zorgt met luxe-interieurs en vele buitenlocaties voor ongekende passagiersconnectiviteit met de bestemmingen die ze bezoekt. Het comfort van de passagiers is verzekerd met het grootste aanbod aan suitetypes in de geschiedenis van Silversea waaronder de ruimste in de cruise-industrie en een verzameling gewaardeerde suites op het achterdek met een prachtig 270 graden-uitzicht op de oceaan en het land.

Andere Silver Nova-voorzieningen zijn onder meer Otium, het wellnessprogramma van Silversea dat werd geïntroduceerd op de Silver Dawn die in het voorjaar van 2022 in de vaart komt, en SALT, een meeslepend culinair concept dat voor het eerst werd ervaren op Silver Moon. SALT brengt de authenticiteit van de bestemming naar de keuken van het schip met lokaal geproduceerde ingrediënten, bezoeken aan de markten en demonstraties door gastchefs. Volgens de directie van Silversea zal Silver Nova de lovende recensies over deze producten naar een volgend niveau tillen.

“We zijn verheugd onze gasten een nieuwe manier van reizen te bieden met deze evolutie van luxe en duurzaamheid”, zegt Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises. “Silver Nova vertegenwoordigt meer dan een nieuw luxeschip. De lancering bevordert verantwoord cruisen en nieuw leiderschap en innovatie in de cruise-industrie. ”

“Zeggen dat Silver Nova spectaculair wordt, is een understatement. Het schip zal de traditionele normen van luxecruisen overtreffen en onze vloot naar de toekomst stuwen”, voegt Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer, toe. “Haar revolutionaire ontwerp zal alle niveaus van verwennerij en comfort aan boord naar een hoger niveau tillen, met gepersonaliseerde ervaringen gericht op een diepe authenticiteit van de bestemming.”

© rendering Silversea

Klik hier voor meer nieuws