Crystal Endeavor keert in het voorjaar vroeger terug naar Europa

Crystal Endeavor schrapt in het voorjaar van 2022 haar vier geplande afvaarten in West-Afrika. De beslissing heeft te maken met de onzekerheid rond de Omicron-variant en haar mogelijke invloed op deze regio. Na haar Antarctica-seizoen vertrekt het expeditieschip op 1 maart 2022 vanuit Ushuaia naar Buenos Aires, gevolgd vanaf 15 maart door een trans-Atlantische oversteek tussen Buenos Aires en Santa Cruz op de Canarische Eilanden.

Op 30 maart 2022 vaart het schip in tien nachten van Tenerife naar Lissabon en zet tijdens een volgende tiendaagse zijn weg verder tot in Barcelona. De volgende afvaart wordt een cruise van tien nachten langs Franse en Spaanse resortsteden die eindigt in Malaga. Op deze nieuwe routes zal het expeditievaartuig onder meer overnachten in Malaga, Sevilla, Monaco, Santa Cruz de Tenerife en Puerto Del Rosario op de Canarische Eilanden.

Na afloop van deze afvaarten, hervat Crystal Endeavor haar eerder aangekondigde zomerprogramma. Het vaartuig vertrekt op 29 april in Malaga richting Bordeaux, Londen (Greenwich) en Edinburgh (Leith). Op 8 juni begint Endeavor aan haar seizoen in Noord-Europa met cruises naar Spitsbergen, IJsland en Groenland. Op 2 september vangt ze tijdens een reeks opeenvolgende afvaarten vanuit Montréal via West Palm Beach, Panama City, Lima en Puerto Montt haar herpositionering aan naar Ushuaia. Op 12 november 2022 begint Crystal Endeavor dan aan haar tweede winterseizoen in Antarctica. Het yacht biedt plaats aan 200 gasten en evenveel bemanningsleden.

© foto Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws