Cruise Saudi en Aman Resorts bouwen luxeyacht

Cruise Saudi, de overheidsdienst die van Saoedi-Arabië een cruisebestemming moet maken en de luxehotelketen Aman Resorts kondigen een joint venture aan voor de bouw van een luxeyacht. Het vaartuig met de projectnaam Sama wordt 185 meter lang, zal 50 suites omvatten en komt in 2025 in de vaart.

Saoedi-Arabië is de jongste jaren aan een cruise-offensief bezig en wil de regio als nieuwe bestemming op de cruisemap zetten. Ze probeert de grote rederijen aan te trekken en bouwt cruiseterminals uit, zowel aan de zijde van de Rode Zee als aan de kant van de Perzische Golf. Haar jongste exploot is de samenwerking met Aman Resorts voor de bouw van een groot luxeyacht. Volgens Cruise Saudi betekent de ondertekening van dit partnerschap een verdere uitbreiding van de unieke toeristische beleving en de toewijding van Cruise Saudi om de cruise-industrie in het land te laten groeien en uitbreiden.

Project Sama betekent voor Aman een diversifiëring van haar ultraluxe aanbod. Het superyacht moet Aman’s kernwaarden bieden. Die zijn gestoeld op privacy, rust, vrijgevigheid van ruimte en ongeëvenaarde service. De groep wil trouwens niet alleen cruises organiseren in Saoedi-Arabië, maar heeft ook plannen voor de opening van resorts in Riyadh, AlUla en andere locaties langs de Rode Zee. Het schip is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Sinot Yacht Architecture & Design. Het zal ruime suites met balkon en diverse eetgelegenheden en lounges omvatten. Blikvangers worden de Aman Spa met Japanse tuin, twee helikopterplatforms en de Beach Club. Vanop deze marina op het achtersteven van het jacht hebben de passagiers directe toegang tot de zee.

In ander nieuws kondigt Cruise Saudi aan dat ze haar team van internationale cruise-experten verder uitbreidt met Norbert Stiekema. Hij was SVP Sales & Marketing voor Costa Cruises, werkte voor Walt Disney Parks & Resorts alsook voor KLM. Bij Cruise Saudi krijgt Stiekema de functie van Chief Sales and Marketing Officer.

© rendering Aman

Klik hier voor meer nieuws