Pandaw maakt doorstart in aanloop winterseizoen 2022-2023

Pandaw heeft de nodige financiële middelen gevonden om haar cruises volgend jaar te hervatten. De befaamde uitbater van traditionele riviercruiseschepen in Azië stopte in oktober haar activiteiten. De aanhoudende impact van de coronapandemie op internationale vakantiereizen, de sluiting van diverse Aziatische bestemmingen en de politieke situatie in Myanmar eisten hun tol. Een gebrek aan financiële liquiditeiten deden de rederij beslissen de schepen tegen de kade te houden.

De eigenaars onder leiding van oprichter Paul Strachan zijn er uiteindelijk toch in geslaagd nieuwe financierders te vinden om de schepen tijdelijk op te leggen en de nodige renovaties door te voeren in de aanloop tot een heropstart in het najaar van 2022. Pandaw is van plan het bedrijf binnen de familie te houden en de marketingactiviteiten opnieuw op te starten zodra alle reisbeperkingen zijn opgeheven. India, Thailand en Cambodja hebben hun grenzen al opnieuw geopend voor gevaccineerde gasten. De verwachting is dat ook Laos en Vietnam in de loop van volgend jaar opnieuw open gaan.

Paul Strachan: “Zonder de ongelofelijke steun van de leden van de Pandaw-gemeenschap met zoveel vriendelijke woorden die herinneringen oproepen aan hun ervaringen bij ons, denk ik dat we de handdoek in de ring zouden hebben gegooid. Ik richt dan ook een grote dank aan al onze supporters voor het verhogen van het moreel na bijna twee jaren hel.”

Volgens de rederij zijn de vooruitboekingen voor het winterseizoen 2022-2023 zeer goed. Sommige afvaarten zijn zelfs al uitverkocht. Dit heeft onder meer te maken met het gegeven dat mensen op de afgelaste vertrekken hun vakantie herboeken. Pandaw werd in 1995 opgericht en was een pionier op het vlak van rivierexpedities in Vietnam, Cambodja, Laos, India en Myanmar. Ze beschikt over een vloot van 17 traditionele schepen. Haar vaartuigen worden ook bij ons door een aantal touroperators aangeboden of gecharterd. Klik hier om de vloot van Pandaw te bekijken.

© foto Pandaw

Klik hier voor meer nieuws