Meyer Werft levert AIDAcosma op

De Duitse Meyer Werft heeft de AIDAcosma opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid in Bremerhaven. AIDAcosma is de tweede nieuwbouw van de rederij die vaart op vloeibaar aardgas. LNG is momenteel de meest geavanceerde brandstof in de scheepvaartsector om de uitstoot te verminderen. Felix Eichhorn, President van AIDA Cruises: “Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal op weg naar een emissieneutrale cruise. Met AIDAcosma en haar zusterschip AIDAnova maken twee van de meest innovatieve cruiseschepen ter wereld deel uit van onze vloot op het gebied van zowel duurzame cruises als de zeer bijzondere gastenbeleving en de verscheidenheid aan producten.”

Hamburg is vanaf eind februari de eerste thuishaven voor AIDAcosma. Het nieuwe vlaggenschip van de Duitse rederij neemt op 26 februari 2022 de Metropolenroute over van de AIDAprima. Ze zal zes opeenvolgende weken tussen Hamburg, Southampton, Cherbourg, Zeebrugge en Rotterdam varen.

Op 9 april 2022 zal de atlete Kristina Vogel AIDAcosma plechtig dopen in Hamburg. Gasten op de doopreis naar de Middellandse Zee die daarna van start gaat, kunnen dit bijzondere evenement aan boord meemaken. Zij kunnen deze twee weken lange inaugurale reis, inclusief de doopceremonie, boeken tot in Barcelona (22 april) of Palma de Mallorca (23 april). Andere hoogtepunten op deze cruise zijn Lissabon, Cádiz en Malaga. AIDAcosma biedt van 23 april tot 15 oktober 2022 reizen aan vanuit Palma en Barcelona. Deze Mediterraanse schatten-route omvat verder La Spezia (Firenze), Civitavecchia (Rome) en Ajaccio op Corsica. In het najaar zet het schip koers naar Dubai, zijn zonnige winterverblijf.

Passagiers kunnen zich net als op de AIDAnova verwachten aan een verscheidenheid aan vakantie-belevingen. Een van de nieuwigheden is het Ocean Deck, een zone die zich uitstrekt over vier dekken met panoramisch uitzicht op zee. Ze nodigt uit om zowel overdag als ’s avonds te zonnen en te chillen. Het grote infinity-bad op de achtersteven zorgt er voor verkoeling. De binnenspeeltuin werd aangepast met een nieuw funpark. Het aanbod aan eetgelegenheden breidt uit met het Beach House Restaurant voor zomerse lekkernijen en Mamma Mia voor zelfgemaakte pasta en verse Italiaanse gerechten. AIDAcosma beschikt over 17 restaurants en 23 bars en lounges. Daarnaast vinden de opvarenden de vertrouwde faciliteiten terug zoals de Beach Club, het Theatrium, de tv-studio en de Body & Soul Organic Spa. Het resortschip biedt plaats aan 5.200 gasten.

© foto AIDA Cruises

Klik hier voor meer nieuws