Norwegian Cruise Line start cruises vanuit Panama

Norwegian Cruise Line Holdings heeft met de toeristische dienst van Panama een overeenkomst gesloten om van Panama in 2022 en 2023 een vertrekhaven te maken voor cruises door de Caraïben. Norwegian Jewel zal als eerste schip op 20 maart 2022 vanuit Panama varen.

De meerjarige overeenkomst met de Panama Tourism Authority houdt in dat NCLH tijdens het hoogseizoen in de Caraïben zowel de Colon Cruiseterminal aan de kant van de Atlantische Oceaan als de Fuerte Amador Cruise Terminal gelegen aan de Stille Oceaan en grenzend aan Panama City, zal gebruiken als inscheephaven. In 2022 en 2023 zal de rederij 12 thuishavenreizen aanbieden. “Een deel van de missie van onze maatschappij is onvergetelijke ervaringen te creëren op enkele van de meest bijzondere plekken ter wereld”, zegt Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Deze nieuwe overeenkomst stelt bijna 24.000 gasten in staat om elk jaar de schoonheid van Panama te ervaren.”

De eerste cruise wordt op 20 maart 2022 een negendaagse reis door het Panamakanaal naar Puerto Limon (Costa Rica), Oranjestad (Aruba), Willemstad (Curaçao), Kralendijk (Bonaire) en Cartagena (Colombia) die eindigt in Colon. Vanaf 14 januari 2023 zal Norwegian Gem een reeks cruises via het Panamakanaal aanbieden. Op het programma staat onder meer een elfdaagse reis waarbij het schip zeven aanloophavens in Costa Rica, Aruba, Curaçao, de Dominicaanse Republiek en de Turks- en Caicoseilanden bezoekt met als eindbestemming New York City. Op 6 december 2023 biedt Norwegian Joy een tiendaagse reis aan vanuit Fuerte Amador in Panama City naar Miami. Dit vaarschema omvat Costa Rica, de Kaaimaneilanden, Honduras,  Harvest Caye, het particuliere eiland van de rederij in Belize, Mexico en Great Stirrup Cay, de privébestemming van het bedrijf in de Bahama’s.

Panama wil al langer een vertrekhaven voor cruises worden. Iván Eskildsen, minister van Toerisme van Panama: “We zijn trots om samen te werken met Norwegian Cruise Line Holdings om de schoonheid van Panama, haar natuur, cultuur en geschiedenis naar meer reizigers over de hele wereld te brengen. We hebben een geweldige kans om ons land in de cruise-industrie te positioneren als de enige bestemming met cruisehavens aan twee oceanen en een kanaal dat beide verbindt. Deze overeenkomst zal deze positionering versterken en een positieve economische impact hebben in Panama, waar cruisen tientallen miljoenen per jaar bijdraagt ​​aan inkomsten voor onze economie.“

Cruises aanbieden vanuit Panama houdt ook voor de rederijen voordelen in. Niet alleen kunnen ze hun aanbod uitbreiden, maar ook reizigers uit Centraal-Amerika aantrekken. Op vaarschema’s die de Verenigde Staten niet aanlopen, moeten zij in tegenstelling tot de afvaarten vanuit Florida, Texas of Louisiana geen Amerikaans visum aanvragen.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws