Viking neemt eerste expeditieschip in ontvangst

Viking heeft woensdag de Viking Octantis in ontvangst genomen. Het vaartuig is het eerste in een reeks van twee expeditieschepen die het Fincantieri-filiaal Vard in Noorwegen bouwt. Het schip voor 378 passagiers vertrekt vandaag al richting Zuid-Amerika. Vanaf januari verwelkomt Viking Octantis haar eerste gasten in Antarctica. De doop van het schip vindt plaats in april in New York in de aanloop tot de lentecruises naar de Grote Meren. In augustus 2022 volgt het zusterschip Viking Polaris.

Torstein Hagen, voorzitter van Viking: “Dit is een trotse dag voor de hele Viking-familie, want we verwelkomen ons eerste expeditieschip in de vloot en luiden een nieuw tijdperk van verkenning in. Onze gasten hebben ons gevraagd om voort te bouwen op onze bekroonde rivier- en oceaanreizen en om ze verder te brengen. Dat is precies wat we hebben gedaan. Gebruikmakend van onze lange geschiedenis van bestemmingsgericht reizen, verrijking en innovatief scheepsontwerp, perfectioneren we het expeditiereizen en bieden nieuwsgierige reizigers de mogelijkheid om ‘s werelds meest ongerepte bestemmingen op een verantwoorde manier te bezoeken. Met de komst van Viking Octantis verkent Viking nu alle zeven continenten en we kijken er naar uit om de komende weken de eerste gasten aan boord te mogen verwelkomen.”

De nieuwe Polar Class Viking Octantis en Viking Polaris bieden plaats aan 378 gasten in 189 passagiershutten. Ontworpen door dezelfde ervaren interieurontwerpers, nautische architecten en ingenieurs die Viking’s Longships en oceaanschepen hebben getekend, zijn de nieuwe eenheden speciaal gebouwd voor expedities en hebben de perfecte afmetingen om veilig en comfortabel te kunnen opereren op afgelegen bestemmingen. Een geïntegreerde boeg zorgt voor een langere waterlijn voor de schepen. Ultramoderne vinstabilisatoren laten de schepen over de golven glijden voor een zo rustig mogelijke reis. IJsversterkte Polar Class-rompen bieden de veiligste manier om te verkennen en U-tankstabilisatoren verminderen het rollen aanzienlijk wanneer de schepen stil liggen. De vaartuigen hebben het kenmerkende Scandinavische ontwerp van het bedrijf, met openbare ruimtes die favoriet zijn op de oceaanschepen van Viking, evenals nieuwe ruimtes die speciaal zijn gemaakt voor expedities.

Naast expeditie-uitrustingen en een wetenschapslab beschikken de schepen ook over ‘The Hangar’. Deze ‘loods’ is een primeur voor de cruise-industrie. Het concept bestaat uit een 25 meter lange scheepshelling waarbij de gasten in en uit de excursiesloepen stappen vanaf een vlak, stabiel oppervlak in het schip, afgeschermd van wind en golven. Op die manier verloopt de operatie veel comfortabeler. Klik hier voor meer beelden van de Viking-expeditieschepen.

© renderings Viking

Klik hier voor meer nieuws