Discovery Princess rondt proefvaarten af

Discovery Princess heeft met succes haar proefvaarten voltooid en is terug op de Fincantieri-werf in Monfalcone nabij Triest. Vijf dagen lang werden op de Adriatische Zee de besturing, navigatie, uitrusting en voortstuwing van het cruiseschip getest. Tijdens deze proefvaart werd het schip in aanwezigheid van de officieren, vertegenwoordigers van de werf en onderaannemers in extreme omstandigheden getest om te zien hoe het zich gedraagt op zee.

Het cruiseschip van Princess Cruises wordt nu klaargemaakt voor de oplevering in maart 2022. De resterende werken omvatten onder meer de afwerking van de publieke ruimtes en accommodatie. Discovery Princess vertrekt daarna vanuit Italië naar de Amerikaanse westkust. Op 27 maart verzorgt het schip vanuit Los Angeles zijn eerste cruise naar de Mexicaanse Riviera. Eind april vaart Discovery Princess naar Alaska voor het zomerseizoen 2022.

Discovery Princess is het zesde en laatste schip van de Royal Class van Princess Cruises. De schepen hebben een capaciteit van 3.600 passagiers. De Fincantieri-werf zal zich nu toeleggen op de volgende generatie schepen voor de rederij. De eenheden van de Sphere Class zullen in een dubbele bezetting 4.300 passagiers kunnen ontvangen. Het worden ook de eerste schepen van Princess Cruises die varen op vloeibaar aardgas. De lancering van het eerste schip is gepland voor 2023. In 2025 volgt een zusterschip. Details over de schepen heeft Princess Cruises nog niet vrijgegeven.

© Princess Cruises

Klik hier voor meer nieuws