MSC Zomercampagne: Cruisen met een gerust hart

MSC Cruises lanceerde haar zomer 2022 campagne met een toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol, een duidelijk en flexibel boekingsbeleid, robuuste maar eenvoudige vaccinatie- & testvereisten en een terugkeer naar zelfstandige excursies tijdens de tussenstops. Alle bestaande en nieuwe boekingen voor afvaarten tot het einde van het volgende zomerseizoen worden gedekt door de belofte van ‘Cruise met een gerust hart’, op grond waarvan het bedrijf al aan meer dan een miljoen gasten een veilige, flexibele en aangename cruisevakantie heeft aangeboden tijdens alle fasen van de pandemie.

– Alle passagiers van 12 jaar en ouder (8 jaar en ouder op cruises in de Rode Zee) moeten volledig gevaccineerd zijn, bovendien moeten alle gasten van 2 jaar en ouder een negatieve testuitslag voorleggen voor ze aan boord gaan. Alle bemanningsleden zijn volledig gevaccineerd, worden regelmatig getest en volgen een strikt gezondheids- en veiligheidsbeleid.

– Alle cruises kunnen tot 15 dagen voor de afvaart (21 dagen voor een Fly&Cruise-pakket) kosteloos worden omgeboekt, om welke reden dan ook.

– Bovendien zijn alle gasten en hun boekingen volledig beschermd door de vereiste Covid-19 verzekering. Die dekt onder meer het positief testen voor het aan boord gaan of op enig moment tijdens uw vakantie. Aan het einde van de cruise maakt de rederij het tevens makkelijk om, aan boord of in de terminal, aan testverplichtingen voor de terugkeer te voldoen.

– Volgende zomer kunnen gasten ook opnieuw vrij van boord gaan en zelfstandig de transithavens verkennen waar de lokale regelgeving dit toelaat. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio’s en landen waar de schepen actief zijn om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet, zich aanpast en zelfs de vereiste regionale en nationale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen overtreft.

Daarnaast blijft MSC Cruises haar toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol controleren en aanpassen. Dit protocol werd vorig jaar ontwikkeld door de Blue Ribbon COVID Expert Group, bestaande uit hooggekwalificeerde en internationaal gerespecteerde experts. Ze hielpen MSC Cruises bij het opstellen van een operationeel protocol om de gezondheid en veiligheid van gasten en bemanning te beschermen tijdens elk aspect van de reis van de gasten, terwijl de unieke gastervaring van de rederij behouden blijft.

We kunnen ons niettemin afvragen of MSC Cruises niet vooruitloopt op de feiten. Niemand kan op dit ogenblik de verdere verspreiding van de Omicron- en eventuele toekomstige varianten voorspellen. Ook valt op dat in de mededeling nergens sprake is van de boosterprik die de volgende maanden wellicht meer landen zullen verplichten. Zonder deze derde prik zullen sommige bestemmingen zelfs verbieden dat de gasten het schip verlaten, laat staan dat ze individueel aan land zouden mogen. Daarom raden we aan om voor de geplande cruise op de website van de rederij steeds de reisvereisten per bestemming te bekijken. Die vind je op www.msccruises.be/gezondheids-en-veiligheidsmaatregelen.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws