Van 1 juni tot 1 december vindt het Atlantisch orkaanseizoen plaats. Dit schrikt mensen af om in de zomer of het najaar te cruisen in de Caraïben. Onterecht! Weerkundigen leiden uit de weersvooruitzichten het traject van de orkaan af. Dit geeft cruiseschepen de gelegenheid om hun vaarschema aan te passen of de volgorde van de aanloophavens te wijzigen.

Veel mensen die tijdens beruchte orkanen als Katrina, Maria of Irma in het Caraïbisch gebied vertoefden, merkten zelfs niks van deze beruchte dames. Door de hoge luchtvochtigheid is een regenbui evenwel niet uitgesloten, maar die duurt meestal heel kort en zorgt voor een heerlijke verfrissing. Extra voordeel: omdat veel mensen afzien van een cruise tijdens het orkaanseizoen, liggen de prijzen van de hutten in die periode meestal een stuk lager dan in het voorjaar, traditioneel het hoogseizoen in de Caraïben.  

© foto SeaDream Yacht Club