SH Minerva vertrokken op nieuwjaarscruise

SH Minerva, het eerste schip van Swan Hellenic, heeft in Ushuaia zijn inaugurele reis aangevat naar Antarctica. De gasten verkennen op deze cruise van tien dagen de inspirerende landschappen en wilde dieren van het meest zuidelijke continent en de mildere Shetlandeilanden in het gezelschap van expeditieleider Pablo Brandeman, poolexpert Steve Blamires en de bekende ornitholoog Andy Bunten. De internationaal befaamde chef-kok Jörg Lehmann brengt de onderscheidende nieuwe gastronomische visie van Swan Hellenic tot leven met gevarieerde menu’s met vers bereide delicatessen, waaronder originele Italiaanse en Aziatische fusiongerechten, gecreëerd in samenwerking met de meermaals bekroonde chefs Andrea Ribaldone en Sang Keun Oh.

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic: “We zijn enorm trots dat we onze eerste gasten hebben mogen verwelkomen aan boord van dit prachtige nieuwe schip om unieke ervaringen te beleven die de gerespecteerde Swan Hellenic-traditie verderzetten en hen meenemen om te zien wat anderen niet doen in uitzonderlijk comfort en stijl.” Klik hier voor foto’s van het expeditieschip.

SH Minerva is de eerste in een serie van drie culturele expeditiecruiseschepen van een hoge ijsklasse. Het schip is ontworpen voor premium cruise-ervaringen over de hele wereld, met een sterke voorkeur voor extreme breedtegraden. SH Minerva heeft een 5 megawatt diesel-elektrisch voortstuwingssysteem met selectieve katalytische reductie en een Polar Class 5 ijsversterkte romp met extra grote stabilisatoren voor uitzonderlijk passagierscomfort. Met een lengte van 113 m is het 10.500 ton metende schip speciaal ontworpen om de meest inspirerende en ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen.

Het schip voldoet aan de nieuwste milieuregelgeving en is uitgerust met uitlaatgasreiniging, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen en afvalopslagfaciliteiten die nodig zijn voor gebruik in gevoelige poolgebieden. Bovendien is ze volledig zelfvoorzienend voor maximaal 40 dagen of 8.000 zeemijlen.

SH Minerva biedt 5-sterrenaccommodatie voor 152 gasten in 76 ruime hutten en suites, de overgrote meerderheid met grote balkons. SH Minerva wordt beheerd door een team van 120 bemanningsleden om het hoogste niveau van persoonlijke service te bieden. In april van dit jaar loopt bij Helsinki Shipyard het zusterschip SH Vega van stapel. Een groter PC6-schip voor 192 gasten volgt eind 2022.

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws