Hongkong verbiedt gedurende twee weken alle cruiseafvaarten

Hongkong verbiedt twee weken lang alle cruise-afvaarten. Deze beslissing past in een ruimer pakket maatregelen om de verspreiding van de zeer besmettelijke Omicron-variant tegen te houden. Die treffen alle toeristische en recreatieve sectoren. Zo wordt bijvoorbeeld ook het aantal inkomende vluchten beperkt.

Spectrum of the Seas van Royal Caribbean International heeft trouwens haar jongste cruise vroegtijdig moeten afbreken en terugkeren naar Hongkong. Dat gebeurde nadat de gezondheidsdiensten via contact tracing negen mensen hadden geïdentificeerd die eerder in nauw contact waren geweest met een Omicron-cluster. De negen werden aan boord meteen geïsoleerd maar testten negatief. Terug in Hongkong werden ze in quarantaine geplaatst. Alle andere opvarenden werden bij aankomst aan boord getest voor ze konden ontschepen. Bovendien moeten de gasten en bemanningsleden morgen, zaterdag, nog een tweede test ondergaan.

Ook Genting Dream van Dream Cruises heeft haar afvaarten moeten stilleggen. De maatschappij wijst erop dat de opschorting van de afvaarten louter te maken heeft met een overheidsbeslissing en er aan boord geen Covid-incidenten zijn geweest.

Dream Cruises biedt al sinds juli 2021 terug cruises aan vanuit Hongkong. Royal Caribbean hervatte in oktober haar afvaarten. De twee rederijen hanteren een strikt sanitair protocol. Ze varen uit met een beperkte capaciteit, verplichten vaccinatie en covid-testing.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws