Omicron verplicht rederijen tot nog meer aanpassingen en annuleringen

De snel oprukkende Omicron-variant en de vele geschrapte vluchten in de VS verplichten nog meer cruiserederijen om vaarschema’s aan te passen of te schrappen. Ook de geplande heropstart van schepen wordt uitgesteld tot de Omicron-storm is geluwd. We zien onder meer herschikkingen bij Royal Caribbean International, Holland America Line, Regent Seven Seas, Oceania Cruises en Atlas Ocean Voyages. Zie ook artikel van afgelopen donderdag.

Royal Caribbean International neemt met onmiddellijke ingang schepen tijdelijk uit de vaart. Gasten die dit weekend zouden inschepen aan boord van Symphony of the Seas in Miami kregen vrijdagmiddag te horen dat de volgende drie afvaarten worden geschrapt. Het schip van de Oasis-klasse komt in principe op 29 januari terug in de vaart. Ook de cruise met Jewel of the Seas vanuit Miami, gepland voor morgen, zondag is afgelast. Het schip blijft tot 20 februari tegen de kade liggen.

In Tampa zijn de volgende afvaarten met Serenade of the Seas geschrapt. Dat schip zal pas in april terug in de vaart komen. Royal Caribbean gaf verder te kennen dat de heropstart van Vision of the Seas vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale), gepland voor eind januari, wordt uitgesteld tot maart. Maar er is ook goed nieuws. De rederij is van plan om tegen mei haar volledige vloot opnieuw in bedrijf te hebben.

Holland America Line heeft dit weekend de afvaart met de Nieuw Amsterdam vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale) afgelast. Ook twee charters voor later deze maand worden verplaatst. De rederij probeerde vrijdag de gasten te bereiken en ze te herboeken op de Rotterdam. Het nieuwste schip van de rederij vertrekt zondag vanuit dezelfde haven en verzorgt net als de Nieuw Amsterdam een weekcruise door de Caraïben.

Regent Seven Seas Cruises heeft beslist de heropstart van twee schepen uit te stellen. Seven Seas Navigator zal nu pas op 9 maart haar afvaarten hervatten. Eerder was aangekondigd dat het luxeschip vanaf januari terug zou varen vanuit Miami. Seven Seas Voyager zal pas vanaf 26 maart opnieuw gasten ontvangen. Volgens de originele planning zou dat schip in februari in Barcelona terug uitvaren. Als reden geeft Regent de reiscomplicaties op als gevolg van de verspreiding van de Omicron-variant. De drie andere schepen van de rederij blijven in dienst. Zoals u deze week al kon lezen op onze site, werd de wereldreis van de Seven Seas Mariner wel vervangen door een reeks Caraïbische cruises.

Ook bij zustermaatschappij Oceania Cruises zullen nog aanpassingen en afgelastingen volgen. Bernard Carter, managing director EMEA: “De onvoorspelbare en snel evoluerende Omicron-golf heeft ons ertoe aangezet cruises te herzien en in bepaalde gevallen toekomstige routes te annuleren. We begrijpen hoe diep teleurstellend dit nieuws is en willen onderstrepen dat we nooit lichtvaardig de beslissing nemen om een reis te annuleren of te wijzigen.” Eerder was al meegedeeld dat de cruises in Zuid-Amerika tijdelijk worden afgelast. Een uitgebreide update volgt. Reisagenten en gasten op de getroffen afvaarten zullen de komende dagen worden ingelicht.

Atlas Ocean Voyages heeft intussen beslist de huidige afvaart met de World Navigator in Antarctica te schrappen. De rederij nam de beslissing nadat tijdens de vorige cruise zeven van de 145 passagiers en enkele bemanningsleden positief testten voor Covid-19. Atlas is ervan overtuigd dat de volgende cruise met vertrek op 15 januari zal kunnen plaatsvinden zoals gepland.

 

Klik hier voor meer nieuws