Jewel of the Seas in 2022 én 2023 vanuit Amsterdam

Royal Caribbean International heeft haar Europees zomerprogramma 2023 gepubliceerd. De rederij vaart volgend jaar met negen schepen naar 25 landen in de Middellandse Zee, Noord- en West-Europa. Jewel of the Seas krijgt net als dit jaar Amsterdam als thuisbasis. Blikvangers in de Middellandse Zee zijn Symphony of the Seas en Odyssey of the Seas.

Odyssey of the Seas vanuit Civitavecchia (Rome) en het zusterschip Anthem of the Seas vanuit Southampton zijn twee terugkerende favorieten die het hele gezin een combinatie van kenmerkende functies en opvallende ervaringen bieden. Hoogtepunten zijn onder meer Playmakers Sports Bar & Arcade en botsauto’s in SeaPlex, het grootste binnen- en buitenactiviteitencomplex op zee, North Star – het hoogste uitkijkplatform op een cruiseschip – en de zwaartekracht tartende skydiving-simulator RipCord by iFly. Odyssey zal vanuit Rome vaarschema’s van 7 tot 9 nachten voorstellen naar de Griekse eilanden en Turkije, alsook langere cruises van 12 nachten die Israël en Cyprus omvatten.

Vanuit Barcelona en Rome zal Symphony of the Seas vakantiegangers van alle leeftijden samenbrengen met spannende ervaringen in zeven verschillende buurten die alleen te vinden zijn bij Royal Caribbean, zoals de Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee, bekende Broadway-shows en originele producties op ijs, water, toneel en lucht alsook meer dan 20 verschillende restaurants, bars en lounges. Het schip van de Oasis Class bezoekt op haar weekcruises verder Napels, Palma de Mallorca, Marseille en La Spezia (Firenze en Pisa).

Vanuit Barcelona verzorgt Serenade of the Seas verder uiteenlopende cruises in zowel de Westelijke Middellandse Zee als naar de Griekse eilanden. Ook staan enkele kortere afvaarten van 5 nachten langs de Franse en Italiaanse kusten op het programma. Explorer of the Seas vaart vanuit Ravenna op de Adriatische Zee en naar de Griekse eilanden. Brilliance of the Seas pendelt tussen Civitavecchia (Rome), Ravenna, Piraeus (Athene) en Barcelona met cruises die telkens twee verschillende havens verbinden. Rhapsody of the Seas spendeert de zomer in Haifa (Israel) en Limassol (Cyprus). Haar vaarschema omvat zowel weekcruises als minitrips van 4 en 5 nachten.

In Noord-Europa keert Jewel of the Seas terug naar Amsterdam. Het schip stelt vanuit de Nederlandse haven twaalfnachtencruises voor naar de Poolcirkel, de Britse eilanden, IJsland en Ierland. Dat is alvast goed nieuws voor gasten in de Benelux. Anthem of the Seas is terug in Southampton en zal tijdens het zomerseizoen zowel de Noorse fjorden als Frankrijk en Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) aanlopen. Dat gebeurt tijdens vaarschema’s van 7 tot 12 nachten.

Voyager of the Seas heeft volgende zomer Kopenhagen en Stockholm al uitvalsbases. Tijdens cruises van 7 tot 12 nachten bezoekt het schip Scandinavië en St. Petersburg in Rusland. Gasten op zoek naar een langere vakantie kunnen vanuit San Juan (Puerto Rico) naar Kopenhagen varen tijdens een trans-Atlantische reis van 14 nachten. Onderweg zal het schip onder meer overnachten in Bermuda en Zeebrugge aanlopen.

© foto’s Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws