Royal Caribbean zoekt naam voor zesde Oasis Class-schip

Royal Caribbean International organiseert een enquête onder haar trouwste klanten in de zoektocht naar de naam van het zesde schip van de Oasis-klasse dat in het tweede kwartaal van 2024 op de Chantiers de l’Atlantique in het Franse St. Nazaire van stapel loopt. De rederij heeft de voorbije weken bij het Amerikaanse patentenbureau maar liefst 24 potentiële namen voor toekomstige schepen geregistreerd.

In een enquête kunnen Pinnacle-leden, de hoogste categorie binnen de Crown & Anchor Society, het getrouwheidsprogramma van de rederij, hun voorkeur te kennen geven. Ze moeten aangeven welke naam zij het liefst horen en welke zij het minst geschikt vinden. Op de lijst staan onder meer Magnificence of the Seas, Haven of the Seas, Melody of the Seas, Utopia of the Seas, Paradise of the Seas, Nirvana of the Seas, Vibrance of the Seas, Illumination of the Seas, Sanctuary of the Seas, Unity of the Seas, Intrigue of the Seas, Fantasia of the Seas, Euphoria of the Seas, Aria of the Seas, Aura of the Seas en Grace of the Seas.

Royal Caribbean bouwt momenteel niet alleen schepen in Frankrijk, maar ook bij Meyer Turku in Finland. Daar loopt in het derde kwartaal van 2023 het eerste LNG-schip Icon of the Seas van stapel. In 2025 en 2026 volgen nog twee zusterschepen. Wellicht dat een aantal van de gepatenteerde namen ook voor deze schepen in aanmerking komen.

De bouw van Icon of the Seas is intussen volop bezig. Enkele weken geleden werden al de LNG-tanks geplaatst. Daarnaast werden foto’s gepubliceerd van de bouwblokken die worden aangevoerd. De jongste dagen dook een foto op van een reuze stalen bol die niemand kan thuis brengen. De rederij laat het raadsel voorlopig intact en de geruchtenmolen zijn gang gaan. Heb jij enig idee?

© foto Royal Caribbean & Royal Caribbean Blog

Klik hier voor meer nieuws