Norwegian Cruise Line introduceert Norwegian Viva

Norwegian Viva wordt de naam van het tweede schip van de nieuwe Prima-klasse van Norwegian Cruise Line. Na de Norwegian Prima die in augustus 2022 in de vaart komt, volgt in juni 2023 de Norwegian Viva. Het schip zal tijdens zijn eerste seizoen vanuit diverse thuishavens in de Middellandse Zee varen en vertrekt daarna naar San Juan voor zijn winterseizoen 2023-2024 in de zuidelijke Caraïben. Klik om renderings van de Norwegian Viva te bekijken.

Net als Norwegian Prima wordt Norwegian Viva gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri in Marghera en weerspiegelt zij het luxeontwerp en de structuur van haar zusterschip. Norwegian Viva is ongeveer 295 meter lang, meet 142.500 brutoton en biedt plaats aan 3.219 gasten bij een dubbele bezetting. Opvarenden genieten van de meest ruime accommodaties, waaronder de grootste binnen-, buiten- en balkonhutten van het merk.

Het schip biedt de hoogste personeelsbezetting en ruimteverhouding van alle nieuwe cruiseschepen in de moderne en premium categorie en de grootste variëteit aan suite-categorieën beschikbaar op zee. Ze zal verder beschikken over een vernieuwde The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium key card only access ship-within-a-ship concept met 107 suites. The Haven bevat onder andere een uitgestrekt zonnedek, een infinity pool met uitzicht op het kielzog van het schip en een buitenspa met sauna en koude kamer met glazen wanden.

De verscheidenheid aan recreatieve activiteiten maken ook hun comeback op Norwegian Viva met ervaringen die alleen beschikbaar zijn in de Prima Class, waaronder de snelste vrije val en droge glijbanen op zee met The Rush en The Drop en de grootste racebaan met drie niveaus op zee, de Viva Speedway. Norwegian Viva beschikt eveneens over de Ocean Boulevard, een ruim 4.000m² grote promenade dat buiten rond het hele schip loopt, de Indulge Food Hall met 11 verschillende eetgelegenheden, The Concourse met een outdoor beeldentuin, uitgestrekte zwembaden evenals infinity pools op Infinity Beach en Oceanwalk met glazen bruggen boven het water.

Harry Sommer, President en CEO van Norwegian Cruise Line: “Norwegian Viva zet de standaard in het premium segment en illustreert onze toewijding aan het verleggen van grenzen op vier belangrijke gebieden: grote open ruimtes, een service die gasten op de eerste plaats zet, doordacht design en ervaringen die de verwachtingen overtreffen. We hebben alles waar onze gasten van houden naar een hoger niveau getild met deze gloednieuwe scheepsklasse, ontworpen met hen in gedachten.” Norwegian Viva zal pronken met een in het oog springende rompkunst ontworpen door de Italiaanse graffiti- en beeldhouwkunstenaar Manuel Di Rita, algemeen bekend als ‘Peeta’, die ook de romp op Norwegian Prima illustreert.

Routes 2023-2024

Na een reeks inaugurele cruises vaart Norwegian Viva in de Middellandse Zee. Van 15 juni tot 6 november 2023 biedt ze een reeks acht-, negen- en tiendaagse reizen aan vanuit Lissabon, Triëst (Venetië), Civitavecchia (Rome) en Piraeus (Athene). Gasten krijgen daarbij de mogelijkheid om de Spaanse, Italiaanse en Griekse regio’s van de Middellandse Zee te verkennen.

Tijdens de winter 2023-2024 wordt Norwegian Viva het grootste nieuwe schip dat ooit haar thuishaven heeft gehad in San Juan, Puerto Rico. Op 15 december 2023 verlaat ze San Juan voor een zevendaagse Caraïbische cruise met een eerste stop in Tortola (Britse Maagdeneilanden). Daarna vervolgt ze haar weg naar Philipsburg (St. Maarten), Bridgetown (Barbados), Castries (St. Lucia), St. John’s (Antigua) en St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden) voordat ze op 22 december terugkeert naar San Juan. Tijdens de daaropvolgende afvaarten zal Norwegian Viva nog meer belangrijke havens in het Caraïbisch gebied aandoen op haar zeven- en negendaagse afvaarten.

© renderings Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws