Hapag-Lloyd Cruises is volgende rederij die boosterprik eist

Hapag-Lloyd Cruises verplicht vanaf februari een boosterprik voor alle gasten vanaf de leeftijd van 18 jaar die hun vorig vaccin langer dan drie maanden geleden hebben ontvangen. De verplichting gaat op 14 februari in op de Europa 2, op 19 februari op de Hanseatic spirit and Hanseatic nature en op 24 februari op de Hanseatic inspiration en de Europa. Passagiers die minder dan drie maanden geleden, maar minstens 14 dagen voor de afvaart van de cruise zijn gevaccineerd, worden vrijgesteld van deze verplichting. De luxe- en expeditierederij aanvaardt geen Covid-herstelcertificaat zonder booster.

In een reactie zegt de maatschappij dat boosterprikken nu algemeen verspreid zijn en de meeste landen deze ook aanmoedigen. Verder laat Hapag-Lloyd weten dat vanaf 1 februari alle kinderen vanaf 12 jaar volledig moeten zijn ingeënt.

Hapag-Lloyd is de volgende cruiserederij die de boosterprik verplicht. Eerder hadden onder meer al Disney Cruise Line, Cunard en P&O Cruises dit beslist. Hervé Gastinel, CEO van Ponant kondigde vorige week aan dat de Franse maatschappij vanaf 15 januari alleen nog gasten aanvaardt die de boosterprik hebben ontvangen. Vakantiegangers die nog wachten op deze extra dosis, kunnen hun reis zonder kosten overzetten naar een latere datum.

MSC Cruises vaardigt op dit ogenblik geen algemene boosterplicht uit. Het protocol zal evolueren naargelang de verplichtingen die in de respectievelijke landen gelden. Wel is het zo dat in de Westelijke Middellandse Zee en op bijvoorbeeld de MSC Magnifica die straks weer vaart in West-Europa gasten die de booster nog niet hebben ontvangen, niet aan land kunnen in Frankrijk als ze meer dan zes maanden geleden hun laatste vaccin hebben gekregen. Dit zal volgens de nieuwe country manager Frank Van den Steen ook duidelijk gecommuniceerd worden aan de gasten op deze routes. In die zin wordt een boosterprik wel sterk aangeraden.

Ook andere grote resortrederijen zoals Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Holland America Line, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean International eisen nog geen boosterprik, maar raden die wel ten stelligste aan. We kunnen ervan uitgaan dat de volgende weken nog meer maatschappijen hun politiek zullen aanpassen. Naar verwachting zal de boosterprik tegen het zomerseizoen wellicht op de meeste, zoniet alle rederijen verplicht zijn voor 12-plussers.

© foto Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws