Norwegian Cruise Line Holdings stapt in vrijwillige Covid-risicobeperkingsprogramma CDC

Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) heeft aangekondigd dat haar drie merken – Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises – deelnemen aan het nieuwe, vrijwillige Covid-risicobeperkingsprogramma voor cruiseschepen van de US Centers for Disease Control and Prevention. Op die manier blijven de Amerikaanse gezondheidsdiensten de rederijen opvolgen en de reizigers informeren over de gezondheidssituaties aan boord van de schepen.

De CDC had na de uitbraak van de coronapandemie eerst een vaarverbod en later richtlijnen uitgewerkt waaraan de cruiseschepen moesten voldoen om weer te kunnen uitvaren met passagiers. Tegelijk volgden de Amerikaanse gezondheidsdiensten de schepen op en kenden ter bescherming van de vakantiegangers een kleurcode toe naargelang de besmettingen die zich de voorafgaande weken aan boord hadden voorgedaan. Die voorwaardelijke vaartoelating liep in het weekend af.

In het nieuwe programma zijn de Covid-richtlijnen en adviezen van de Amerikaanse gezondheidsdiensten niet langer bindend. Dit betekent dat de rederijen zelf kunnen beslissen om al dan niet aan te sluiten bij de overheidsrichtlijnen. Rederijen en schepen die beslissen niet mee te werken, krijgen van de CDC de kleurcode grijs. Op die manier weet het publiek dat de overheid deze schepen en hun veiligheids- en gezondheidsprotocollen niet langer opvolgt en over geen gegevens beschikt in verband met mogelijke besmettingen aan boord. Cruiserederijen moeten eerstdaags laten weten of ze al dan niet in het nieuwe CDC-programma stappen.

Frank Del Rio, President en CEO van NCLH: “De gezondheid en veiligheid van onze gasten, bemanning en gemeenschappen die we bezoeken zijn onze eerste prioriteit. We hebben deze toewijding getoond sinds onze terugkeer in juli vorig jaar, met protocollen die verder gingen dan die vereist door regelgevende instanties, inclusief 100 procent vaccinatie van gasten en bemanning, universele tests van alle passagiers voorafgaand aan inscheping en routinematige tests van alle bemanningsleden.

Om onze toewijding aan gezondheid en veiligheid voort te zetten, hebben onze drie merken, met het verstrijken van de voorwaardelijke vaartoelating, gekozen voor het vrijwillige programma van de CDC. Zij voorziet de cruise-industrie van een reeks operationele bepalingen om de gezondheid en veiligheid van gasten en bemanning te beschermen. Onze goedkeuring van het vrijwillige programma biedt gasten, bemanning, reispartners en andere belanghebbenden de zekerheid dat onze merken zullen blijven voldoen aan de bepalingen van de CDC, deze zullen blijven overtreffen en ongeëvenaarde gezondheids- en veiligheidsprotocollen bieden die in geen enkele andere sector van de reis- en vrijetijdssector bestaan.”

Als onderdeel van het SailSAFE gezondheids- en veiligheidsprogramma blijft de SailSAFE Global Health and Wellness Council van Norwegian Cruise Line Holdings het bedrijf daarnaast adviseren over protocollen in het licht van de vooruitgang in geneeskunde en technologie om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Dit programma wordt voorgezeten door dokter Scott Gottlieb, voormalig hoofd van de V.S. Voedsel- en geneesmiddelenadministratie. 

© foto Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws