Costa Cruises wordt partner Ryder Cup 2023 en lanceert nieuw golfaanbod

Costa Cruises is uitgeroepen tot de ‘officiële cruiserederij’ van de Ryder Cup 2023, het belangrijkste team-golftornooi in de wereld. Dat vindt plaats van 29 september tot 1 oktober 2023 in de Marco Simone Golf & Country Club in Rome. Met het initiatief wil Costa Cruises zich vestigen in de wereld van de golf en onder de fans van deze sport. Ze lanceert tevens een aanbod waarbij golfliefhebbers tijdens hun vakantie op de Costa Smeralda kunnen spelen op enkele van de mooiste golfclubs in de westelijke Middellandse Zee.

“Onze vakanties zijn gericht op het bieden van unieke en verrijkende ervaringen en de combinatie met golf past perfect bij deze filosofie. Om ons doel te bereiken en het referentiebedrijf in de golfwereld te worden, hebben we een bijzonder initiatief bedacht, nog nooit eerder vertoond. Onze samenwerking met de Ryder Cup 2023, een van de meest populaire sportevenementen ter wereld, stelt ons in staat om alle golfliefhebbers te bereiken, terwijl we met onze nieuwe Cruise & Golf-formule hen en hun gezinnen een vakantie aanbieden die het beste van golf combineert met het beste van cruisen”, zegt Roberto Alberti, SVP & Chief Commercial Officer van Costa Cruises.

Het nieuwe Cruise & Golf-aanbod van Costa Cruises is beschikbaar vanaf mei 2022 op de Costa Smeralda in de westelijke Middellandse Zee. Op deze weekcruises bezoekt het schip Savona, Marseille, Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia (Rome). Om van het aanbod te profiteren, hoeven gasten alleen maar een cruise met de Costa Smeralda te boeken en vervolgens een van de twee golfarrangementen aan hun reservatie toe te voegen, inclusief drie of vier green fees voor toegang tot enkele van de meest bekende en populaire golfclubs in de Middellandse Zee.

Onder de geselecteerde golfclubs in Italië vallen ‘Marco Simone’, de officiële thuisbasis van de Ryder Cup 2023; ‘Golf Nazionale’, het technisch centrum van de Italiaanse Golffederatie; ‘Olgiata Golf’ die verschillende keren de Italian Open heeft georganiseerd; ‘Acquasanta Golf’, een van de oudste golfclubs van Italië en de ‘Golf Club Garlenda’ omgeven door oude olijfgaarden en dennenbossen aan de Ligurische Rivièra. In Spanje kunnen de gasten spelen op de ‘Real Club de Golf El Prat’ die de Spaanse Open tien keer heeft georganiseerd, ‘PGA de Catalunya’ die op nummer één onder de golfclubs in Spanje en in de top vier in Europa staat, ‘Son Gual’, omschreven als een van de beste golfclubs in continentaal Europa, ‘Alcanada’, ontworpen door Robert Trent Jones en met een prachtig uitzicht op de zee en ‘Arabella Golf’ op Mallorca die over drie prachtige banen beschikt. In Frankrijk staan de ‘Golf d’Aix Marseille’ waar de meest prestigieuze nationale toernooien worden gehouden, ‘Golf Bastide de la Salette’ met een spectaculair uitzicht over de Garlaban-bergketen en Marseille, ‘Golf d’Aix-en-Provence’ en ‘Golf Sainte Baume’ op het programma.

‘Cruise & Golf’ omvat naast green fees een reeks speciale diensten waaronder een speciale transfer van het schip naar de golfclub en terug, voorrang bij het in- en uitstappen aan het begin en het einde van de cruise, vervoer op maat en opslag van golfuitrusting aan boord en een welkomstpakket in de kajuit. Daarnaast is er een speciale aanbieding voor golfliefhebbers en hun families om te genieten van de restaurants aan boord inclusief het specialiteitenrestaurant Archipelago met menu’s die voor Costa zijn samengesteld door drie topkoks alsook om een scala aan behandelingen en diensten uit te proberen in de Solemio-spa en schoonheidssalon aan boord.

© foto Robert Ruggiero – Unsplash

Klik hier voor meer nieuws