MSC Cruises opent winterverkoop Caraïben en nieuwe MSC Seascape

MSC Cruises is gestart met de verkoop voor de MSC Seascape. Het tweede schip van de Seaside EVO-klasse loopt eind november op de Fincantieri-scheepswerf in Italië van stapel. Het zal vanaf december 2022 varen vanuit Miami voor zijn eerste seizoen in de Caraïben en zal het MSC-aanbod in deze populaire cruiseregio verder verrijken.

De MSC Seascape zal twee verschillende cruises van zeven nachten aanbieden vanuit Miami. De route in de Oostelijke Caraïben omvat Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. In het vaarschema naar de Westelijke Caraïben bezoekt het cruiseschip Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica. Tegelijk opende de rederij de routes voor de andere twee schepen die komende winter vanuit de VS naar de Caraïben varen.

MSC Divina heeft PortMiami als thuishaven en biedt een nieuw programma aan met afvaarten op vrijdag of maandag. Dat omvat routes van tien nachten naar Jamaica, Colombia, Panama en Costa Rica, minicruises van 3 of 4 nachten naar Nassau met een overnachting bij Ocean Cay MSC Marine Reserve en weekcruises naar Belize, Honduras, Mexico en Ocean Cay. MSC Meraviglia krijgt Port Canaveral als thuishaven. Deze, voor MSC Cruises nieuwe haven nabij Orlando, vormt een onderdeel van de plannen van de rederij om haar activiteiten in deze regio uit te breiden. Vanaf oktober 2022 zal de MSC Meraviglia minicruises aanbieden naar de Bahama’s inclusief Ocean Cay MSC Marine Reserve en weekcruises met stops in onder andere Cozumel en Costa Maya in Mexico, Belize en Ocean Cay.

Ontworpen om gasten met de zee te verbinden

De Seaside EVO-schepen zijn een evolutie van de innovatieve en populaire Seaside-klasse met nieuwe functies, ruimtes en opwindende ervaringen voor de gasten. MSC Seascape brengt een ode aan de schoonheid van de oceaan met een hele reeks innovatieve ontwerpkenmerken om gasten te laten genieten van adembenemende uitzichten op de zee.

Het schip beschikt over 2.700 hutten met keuze uit 12 verschillende typen van kajuiten en suites met balkon, waaronder de begeerde achtersuites. Gasten vinden er 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met tal van mogelijkheden om in de open lucht te eten en drinken alsook zes zwembaden, waaronder een infinity pool op het achterdek met uitzicht op de oceaan. De MSC Yacht Club is groter en luxueuzer dan op elk ander schip van MSC Cruises en biedt ongeveer 3.000 m² ruimte, met vergezichten over de oceaan vanaf de voordekken van het schip. Een bijna 540 meter lange promenade langs de waterkant brengt de gasten nog dichter bij de zee.

Daarnaast gaat heel wat aandacht uit naar het milieu. Tot de milieutechnologieën van de MSC Seascape behoren SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) om de uitstoot van stikstofoxide tot wel 90 procent te verlagen door dit gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water. Het hybride uitlaatgasreinigingssysteem van het schip zal 98 procent van de zwaveloxide uit de emissies verwijderen. Het vaartuig wordt uitgerust met de beste afvalwaterbehandelingssystemen in zijn klasse, wordt voorzien van geavanceerde afvalbeheersystemen, door de Amerikaanse kustwacht goedgekeurde ballastwaterbehandelingssystemen, de nieuwste technologische systemen ter voorkoming van olieverlies uit machineruimten en diverse verbeteringen op het gebied van de energie-efficiëntie. MSC Seascape zal tevens beschikken over een beheersysteem voor onder het wateroppervlak geproduceerde geluiden om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws