Selectair promoot homeporting met autocartransfers

Homeporting wint de jongste jaren aan belang. Veel mensen geven er de voorkeur aan dicht bij huis in te schepen om niet te moeten vliegen naar de vertrekhaven. De coronapandemie heeft de vraag naar dit type cruises nog versterkt. Het Selectair-netwerk speelt via Thalassa Cruises volop op dit gegeven in en legt deze zomer vanuit diverse Vlaamse steden bustransfers in naar Amsterdam.

Rudy Verburgh van Thalassa Reizen: “Dicht bij huis-vertrekken vallen in de smaak. We bieden deze zomer autocartransfers aan naar Amsterdam voor alle afvaarten met de MS Rotterdam van Holland America Line. Op het programma staan cruises naar de Noorse fjorden en de Noordkaap, IJsland en Schotland. De opstapplaatsen zijn Oostende, Brugge (Loppem), Gent en Antwerpen. We vervoeren de gasten naar de vertrekterminal en brengen ze na de cruise ook weer terug thuis.”

Op de meeste afvaarten reizen de deelnemers individueel mee. Daarnaast stelt Selectair dit jaar een zestal begeleide zeecruises voor vanuit Nederland, maar ook in de Perzische Golf, Middellandse en Adriatische Zee. Volgens dochter Kim Verburgh houden reizigers eraan om, zeker in deze onzekere omstandigheden, een aanspreekpunt te hebben aan boord.

“Enerzijds zijn er mensen die nog nooit op cruise zijn vertrokken en die nood hebben aan ondersteuning. Anderzijds zien we gasten die nu al voor de tweede of derde keer de Noorse fjorden bezoeken. Ze houden ervan om in groep te reizen en voelen zich aangetrokken door onze jarenlange ervaring. De begeleider zorgt tijdens de reis voor de praktische aspecten, maakt de deelnemers wegwijs op het schip en is een Nederlandstalig aanspreekpunt waarop ze op elk moment beroep kunnen doen. Op die manier zijn de deelnemers zeker van een zorgeloze reis van begin tot eind.”

Thalassa Reizen is de cruisespecialist van Selectair, een netwerk van 85 reiskantoren in België. Maar Kim Verburgh merkt op dat ook andere reiskantoren steeds vaker beroep doen op hun diensten. Ook hier heeft de coronacrisis er ongetwijfeld mee te maken dat er vanuit de reisagentschappen maar weinig initiatieven rond pakketreizen worden ontwikkeld.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws