Nieuwe Franse rederij Exploris zal expeditiecruises aanbieden

Ponant dreigt volgend jaar concurrentie te krijgen van Exploris Expeditions & Cruises. Initiatiefnemer van de nieuwe Franse expeditierederij is Philippe Videau, een van de officieren uit de koopvaardij die in 1988 mee aan de wieg stond van de Compagnie des Îles du Ponant. Enkele leden van het eerste uur hebben intussen de rangen van Exploris vervoegd. De maatschappij werd afgelopen zomer opgericht in Nantes met als doel zee- en riviercruises te organiseren. Het bedrijf opende zopas een eerste kantoor in Parijs en is volop bezig personeel aan te werven.

Onder meer op Linkedin doet Eric Lustman, Executive Vice President Sales & Marketing, een oproep naar kandidaten. “Exploris is een nieuwe Franse cruisemaatschappij in het hogere segment. We specialiseren ons in expeditiecruises, voornamelijk in de poolgebieden, maar ook in andere regio’s van de wereld. Dat zal gebeuren aan boord van eigen schepen met een kleine capaciteit, speciaal ontworpen voor dit soort reizen en met volledige inachtneming van de strikte milieuregels die in deze gebieden worden opgelegd.” Concreet wil Exploris vanaf 2023 “uitzonderlijke cruises aanbieden in de gemoedstoestand van de grote ontdekkingsreizigers om de gasten te helpen deze onbekende regio’s te ontdekken die aan de basis liggen van grote menselijke avonturen”.

Het eerste schip wordt de Silver Explorer die Silversea al sinds 2007 chartert. Het Polar Class I-schip vaart momenteel nog voor de luxe- en expeditierederij, maar wordt later dit jaar overgeheveld naar de Franse maatschappij. De nieuwe naam is nog niet meegedeeld. Silversea zette het schip de voorbije jaren in van de Poolcirkel tot Antarctica. Het biedt plaats aan 144 passagiers en 118 bemanningsleden. Details over het programma heeft Exploris nog niet gepubliceerd. De website bevat op dit ogenblik alleen nog maar een homepage zonder details. 

© foto’s Exploris en Silversea

Klik hier voor meer nieuws