Schuldeiser laat beslag leggen op Crystal Symphony

Peninsula Petroleum Far East, een bunkermaatschappij uit Singapore, heeft beslag laten leggen op de Crystal Symphony omwille van onbetaalde rekeningen. De zaak volgt op de beslissing van Genting Hong Kong om de boeken neer te leggen omdat ze tegen eind deze maand door haar liquide middelen heen zit. Genting is de moedermaatschappij van Crystal Cruises, Dream Cruises en Star Cruises.

In de klacht zegt Peninsula Petroleum dat voor 2,1 miljoen USD aan leveringen voor de Crystal Symphony en Crystal Serenity niet zijn betaald. Daarnaast zou ook zustermaatschappij Star Cruises bij het bedrijf nog voor 1,3 miljoen USD aan openstaande facturen hebben. De federale rechter in Miami heeft ingestemd met het bezwarend beslag op de Crystal Symphony.

Na de faling van Genting Hong Kong kondigde Crystal Cruises afgelopen week aan dat ze de huidige cruises afwerkt en daarna alle afvaarten stopzet tot 29 april. De opschorting van de activiteiten moet het managementteam de mogelijkheid bieden de huidige stand van zaken te evalueren en de verschillende opties voor de toekomst te onderzoeken.

De Crystal Symphony zou volgens het originele plan zaterdag haar cruise beëindigen in Miami. Om te vermijden dat het schip in de Verenigde Staten aan de ketting zou worden gelegd, besliste de rederij om de Crystal Symphony af te leiden naar Bimini in de Bahama’s. Daar meerde het schip in het weekend af aan de steiger van Resorts World, eigendom van Genting. Van daaruit reisden de passagiers met Balearia Ferry naar Fort Lauderdale waar Crystal instond voor het vervoer naar de luchthavens om de gasten te repatriëren.

Walter Littlejohn heeft intussen zijn ontslag ingediend als SVP en managing director voor Crystal River Cruises. Hij was sinds 2016 aan de slag bij de luxerederij. Littlejohn neemt enkele maanden vrij en kijkt intussen uit naar een nieuwe functie binnen de cruise-industrie. 

Ook in Azië vallen afvaarten stil. Star Pisces verzorgt nog een laatste minicruise en gaat vervolgens tijdelijk uit de vaart. Het schip van Genting Cruise Line bood wekelijks vijf cruises van één en twee nachten aan vanuit Penang naar Langkawi en de Straat van Malacca.

© foto Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws