Meesterkok Rudi Sodamin krijgt culinaire leiding Princess-schepen

Princess Cruises heeft Rudy Sodamin aangesteld als ‘head of culinary arts’. Hij moet het culinaire product aan boord van de schepen van de rederij omhoog tillen en innoveren. Volgens Princess heeft Sodamin bewezen over een vermogen te beschikken om teams te motiveren en nieuwe niveaus van creativiteit en inspiratie te bereiken. Jan Swartz, voorzitter van Princess Cruises noemt hem de perfecte persoon om een heel nieuw niveau van uitmuntendheid en innovatie te brengen in het culinaire product.

Rudi Sodamin: “Ik zie eten als de weg naar de harten van de gasten. De mensen bij Princess Cruises’ culinaire team zijn hartstochtelijk voor wat ze doen en zijn enorm trots op hun werk. Mijn doel is die trots te laten groeien en het culinaire team naar nieuwe prestatiehoogtes te leiden door middel van innovatieve benaderingen van teamwerk en creativiteit, door samen nieuwe kenmerkende interactieve eetervaringen te creëren en dit getalenteerde team te motiveren naar nieuwe niveaus van culinair kunstenaarschap.”

Sodamin heeft een lange geschiedenis in de cruise-industrie. Hij was executive chef op de Queen Elizabeth 2 en werkte in het verleden als directeur corporate food and beverage operations voor Royal Caribbean International. Hij is sinds jaren hoofd van de Culinary Council van Holland America Line waar hij met Rudi’s Sel de Mer tevens een eigen restaurant heeft. Vorig jaar kwam daar de samenwerking met Carnival Cruise Line bij en opende hij met Rudi’s Seagrill een vis- en zeevruchtenrestaurant op het vlaggenschip Mardi Gras. Binnen de Carnival Corporation gaat de Duitse meesterkok nu ook de leiding over het gastronomische aanbod op de Princess-schepen voor zijn rekening nemen. Door zijn innovatieve stijl is Rudi Sodamin de meest onderscheiden chef-kok op zee. 

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws