Royal Caribbean neemt Wonder of the Seas in ontvangst

Royal Caribbean International heeft de langverwachte Wonder of the Seas in ontvangst genomen. Het schip werd gebouwd op Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire en de voorbije maanden afgewerkt in Marseille. De vijfde eenheid van de Oasis-klasse is net iets langer en groter dan haar voorgangers en draagt dan ook de titel van grootste en meest innovatieve cruiseschip in de wereld. Wonder of the Seas vaart vanaf 4 maart vanuit Fort Lauderdale naar de Caraïben. Deze zomer verzorgt het megaschip weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee vanuit Barcelona en Rome.

Jason Liberty, CEO van de Royal Caribbean Group : “Met Wonder of the Seas blijft onze maatschappij de cruise-industrie leiden met nieuwe functies en voorzieningen. Eens te meer biedt Royal Caribbean gasten van over de wereld op een verantwoorde wijze onvergetelijke vakanties van wereldklasse.”

Wonder of the Seas heeft avonturen in acht omgevingen in petto voor vakantiegangers van alle leeftijden. Nieuwigheden zijn onder meer de Suite Neighborhood voor gasten in de Royal Suite Class met een nieuw Suite Sun Deck, het Coastal Kitchen-restaurant, de Suite Lounge en de grootste Ultimate Family Suite aan boord van de schepen van de rederij. Die kan tot tien personen accommoderen.

Het aanbod aan restaurants breidt uit met The Mason Jar Southern Restaurant & Bar, een nieuwe hotspot voor lekkernijen uit de zuidelijke staten van de VS. The Vue Bar met panoramisch uitzicht is een nieuwe stek om happy hours te vieren. El Loco Fresh, de grab-and-go plek voor Mexicaanse lekkernijen breidt uit met de Cantina Fresca-bar. Het Caribbean Pool Deck is het middelpunt van de Caraïbische sfeer met The Lime & Coconut-bar, The Perfect Storm-glijbanen, diverse zwembaden, livemuziek en het aquapark Splashaway Bay voor kinderen. De jongste cruisers kunnen zich voortaan ook uitleven in de onderwaterspeeltuin Wonder Playscape.

Terugkerende favorieten aan boord van Wonder zijn onder meer Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, The Ultimate Abyss als hoogste glijbaan op zee, de nieuw ontworpen Adventure Ocean voor kinderen en jongeren die wordt uitgebreid met Social100 en The Patio, de FlowRider-surfsimulatoren en dubbele klimmuren. De wijk Central Park omzoomd door meer dan 20.000 echte planten en uiteraard de Royal Promenade en het AquaTheater vullen het geheel aan.

Wonder of the Seas vertrekt binnenkort naar Florida en biedt vanaf 4 maart vanuit Fort Lauderdale weekcruises aan in de Oostelijke en Westelijke Caraïben inclusief Perfect Day at CocoCay, de particuliere eilandbestemming van de rederij in de Bahama’s. Eind april steekt Wonder of the Seas de Atlantische Oceaan opnieuw over en vaart van 8 mei tot 23 oktober in de Westelijke Middellandse Zee vanuit Barcelona op zondag en Civitavecchia (Rome) op donderdag. De overige aanloophavens zijn Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia (Pisa en Firenze) en Napels. Vanaf november 2022 wordt Port Canaveral in Florida dan de vaste thuishaven van Wonder of the Seas.

Foto’s heeft de rederij nog niet vrijgegeven. Klik hier voor renderings van Wonder of the Seas.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws