Costa Toscana decor voor fashionproject Jessica Minh Anh

Jessica Minh Anh, de producent achter ‘s werelds meest innovatieve Fashion x Sustainability-projecten heeft het nieuwe LNG-aangedreven cruiseschip Costa Toscana omgetoverd tot een torenhoge catwalk op zee. Tegen de filmische achtergrond van de Italiaanse Rivièra heeft de J Spring Fashion Show 2022 een boodschap van duurzaamheid en stijl afgegeven en markeerde een historische mijlpaal in zowel de modewereld als de cruise-industrie.

Het spraakmakende evenement verwelkomde afgelopen vrijdag de wereldwijde media en exclusieve VIP’s aan boord van de Costa Toscana voor de inaugurele cruise in Portofino. De deelnemende merken, die medio februari 2022 worden onthuld, brachten in première een combinatie van haute couture en confectiecollecties uit vijf continenten. De rode loper-ervaring bevatte naast de indrukwekkende catwalk het beste van Italiaanse kunst, architectuur, cultuur, luxe en delicatessen.

Over haar keuze van de Costa Toscana voor de catwalk-locatie zei Jessica Minh Anh: “Dit specifieke moment in de geschiedenis biedt een kans voor een duurzame ‘herstart’ van onze samenleving. Costa Toscana sluit perfect aan bij mijn missie om duurzaamheid op een visueel aantrekkelijke manier te benadrukken. Het schip vaart op vloeibaar aardgas, een van de meest geavanceerde technologieën die vandaag beschikbaar zijn om de uitstoot te verminderen. Het is een doorbraak in de reisindustrie. Ik ben vereerd om de heropleving van het bedrijfsleven en de stijl op zo’n uniek schip te vieren.”

J Spring Fashion Show 2022 was Jessica Minh Anh’s come-back catwalk na het fenomenale succes van ‘Runway on the Runway’ op de internationale luchthaven van JFK vóór de pandemie, waar het supermodel en ondernemer de wereldwijd duurzame toeleveringsketen promootte. Eerdere edities vonden plaats bovenop de Eiffeltoren, de London’s Tower Bridge, Grand Canyon Skywalk, Hoover Dam, Gemasolar Power Plant en internationale cruiseschepen in Dubai, New York, Sydney en Hong Kong.

“Jessica Minh Anh is een pionier in het combineren van mode met duurzaamheid, net als Costa Cruises in het aanbieden van de meest geavanceerde duurzame schepen”, aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises. “De Costa  Group was de eerste ter wereld die LNG-aangedreven schepen exploiteerde en richt zich op waardegedreven, duurzaam en inclusief toerisme. Nu de reisindustrie zich geleidelijk herstelt, was het voor ons erg opwindend om Jessica aan boord te verwelkomen voor de lancering van zo’n belangrijke boodschap op een creatieve manier op ons nieuwe vlaggenschip, Costa Toscana. We zijn ook trots dat deze samenwerking plaatsvond in Italië en specifiek de Ligurische Rivièra!”

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws