AIDA breidt Selection-programma uit, AIDAmira verlaat vloot

AIDA Cruises blijft haar Selection-programma uitbreiden. De AIDA Selection-reizen met bijzondere aandacht voor de bestemmingen en cultuur, zullen in de toekomst ongeacht de scheepsklasse worden aangeboden en verder ontwikkeld. Passagiers kunnen een breed scala aan bijzondere routes verwachten met authentieke reiservaringen. Als onderdeel van de herschikking van het Selection-concept zal AIDA Cruises de AIDAmira in maart 2022 overdragen aan een nieuwe eigenaar. AIDAmira (ex Mistral en Costa neoRiviera) werd pas in 2019 overgeheveld naar de Duitse rederij. Enkele weken geleden besliste AIDA het schip uit 1999 te verkopen aan Ambassador Cruise Line. Die brengt het volgend jaar in de vaart als Ambition. Het schip wordt grondig geüpgraded en zal cruises voor 50-plussers aanbieden vanuit het Verenigd Koninkrijk.

AIDA Cruises kondigt verder aan dat met de AIDAsol in oktober 2022 voor het eerst een schip uit de Sphinx-klasse op wereldtournee gaat. Hoogtepunten van dit 117-daagse XXL-avontuur zijn de omvaart van Kaap Hoorn en Kaap de Goede Hoop en bestemmingen zoals de Avenue of the Glaciers, Tierra del Fuego, Mauritius, Kaapstad en oudejaarsavond in Sydney.

Deze zomer kunnen gasten met de AIDAbella naar de Lofoten-eilanden en met de AIDAluna de hoogtepunten van de poolcirkel ontdekken. AIDAblu biedt buitengewone ervaringen aan tijdens reizen naar Mauritius, de Seychellen en Madagaskar. Het nieuwe aanbod wordt aangevuld met de cruises van AIDAvita en AIDAaura, die deze zomer voor Selection-momenten zorgen op hun routes naar de Schotse eilanden en de Oostzee.

Elke AIDAselection-reis inspireert met unieke highlights. Dankzij exclusieve excursies en langere verblijven op de bestemming leren gasten het land en zijn mensen intensief kennen. Ervaren gidsen zorgen voor de insidertips. Afhankelijk van de route komen gerenommeerde sprekers aan boord. Gedetailleerde informatie vind je op www.aida.de/selection.

Green Cruising

Naast de verdere ontwikkeling van het aanbod van haar huidige vloot, investeert AIDA Cruises in de modernste milieutechnologie voor haar nieuwe schepen als onderdeel van haar Green Cruising-strategie. Met de ingebruikname van AIDAcosma op 26 februari 2022 zet AIDA Cruises haar duurzame groeikoers voort. Na AIDAnova is dit het tweede nieuwbouwschip van de maatschappij dat vaart op vloeibaar aardgas (LNG) met een lage emissie.

AIDA Cruises doet ook onderzoek naar het gebruik van emissieneutrale brandstoffen en is van plan om nog dit jaar voor het eerst brandstofcellen en batterijen te gebruiken op haar schepen. In de havens zet AIDA zich in voor de verdere ontwikkeling van walstroomvoorziening uit hernieuwbare energiebronnen. De schepen in de AIDA-vloot maken al gebruik van walstroom waar dit technisch mogelijk is, of zijn daar technisch op voorbereid. 

© foto AIDA Cruises

Klik hier voor meer nieuws