Silversea Cruises verplicht boosterprik

Silversea Cruises verplicht vanaf 1 maart 2022 de boosterprik. Die verplichting geldt voor alle gasten die hiervoor in aanmerking komen. In een mededeling zegt de luxe- en expeditierederij dat ze haar gezondheids- en veiligheidsprotocollen bijwerkt voor de gezondheid en veiligheid van de gasten, evenals die van de bemanning en de gemeenschappen die haar schepen bezoeken. De verscherping van het protocol is een reactie op de aanhoudende Covid-gerelateerde omstandigheden over de hele wereld.

Op vandaag bepalen de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de luxerederij een verplichte Covid-19-vaccinatie, in overeenstemming met de aanbevelingen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention voor veilig internationaal reizen. Gasten die inschepen moeten volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 en hun tweede vaccinatie-injectie (indien van toepassing) ten minste twee weken voor de reis hebben ontvangen. Die periode is nodig om immuniteit te hebben ontwikkeld voordat ze aan boord gaan. Vanaf 1 maart moet de gast ook de boosterprik hebben gekregen om met Silversea te kunnen meereizen.

Steeds meer cruiserederijen passen hun gezondheidsprotocollen aan. De voorbije dagen deelden eveneens Azamara en Lindblad Expeditions mee dat ze vanaf 1 maart de boosterprik verplichten. Ze volgen het voorbeeld van onder meer Cunard, Disney Cruise Line, Hapag-Lloyd Cruises, Ponant en P&O Cruises.

De grote resortrederijen hebben nog geen beslissing genomen. In een mededeling aan de reisagenten zegt Royal Caribbean International evenwel dat ze de mogelijke invoering van de booster in de nabije toekomst niet uitsluit.

Klik hier voor meer nieuws