Celebrity Beyond vertrokken op proefvaart

Celebrity Beyond heeft woensdagavond de Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire verlaten voor haar proefvaarten. Die vinden plaats voor de Franse kust tussen het estuarium van de Loire, Belle-Île en het schiereiland van Noirmoutier. Vier dagen lang zullen technici van de werf, de rederij en onderaannemers alle systemen van het nieuwste schip van Celebrity Cruises onderwerpen aan allerlei proeven. De bedoeling is onder meer de stabiliteit van het vaartuig, de motoren en maneuvreerbaarheid aan extreme testen te onderwerpen.

Het nieuwste schip van Celebrity Cruises keert in het weekend terug naar de Franse werf voor de finale afwerking. Na de oplevering vaart het cruiseschip naar Southampton waar het in april wordt voorgesteld en op 27 april op zijn inaugurele afvaart vertrekt. Dat wordt een tiendaagse cruise van Southampton naar Barcelona. Deze zomer verzorgt Celebrity Beyond in de Middellandse Zee cruises van negen en tien nachten vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome).

Celebrity Beyond is het derde schip van de Edge Series. Het nieuwe schip is met haar 327 meter wel 21 meter langer dan Celebrity Edge en Celebrity Apex. Het biedt plaats aan 3.260 passagiers en 1.416 bemanningsleden. Intussen is de Franse scheepswerf ook al begonnen aan het zusterschip Celebrity Ascent, aangekondigd voor 2023.

Klik hier voor meer nieuws