Internationale erkenning voor nieuwe NCL-terminal in Miami

De gloednieuwe state-of-the-art terminal van Norwegian Cruise Line in Miami ontving de LEED Gold-certificering, een ere-erkenning voor het Leadership in Energy and Environmental Design. LEED is het meest gebruikte beoordelingssysteem voor groene gebouwen ter wereld en LEED-certificering is een wereldwijd erkend symbool van duurzaamheidsprestaties.

“We zijn er trots op erkend te worden als leider in duurzaam bouwen met de LEED Gold-certificering van onze nieuwe PortMiami-terminal B. De Pearl of Miami is de eerste cruiseterminal ter wereld die deze certificering heeft ontvangen onder de nieuwe, strengere LEED-constructienormen”, zegt Frank Del Rio, president en chief executive officer van de Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Tegelijk maken we onze visie waar om de vakantie bij uitstek te zijn voor iedereen over de hele wereld. We zullen blijven investeren, ontwerpen en ontwikkelen met het oog op deze verbintenis, inclusief verdere investeringen in de PortMiami-terminal, waar we samenwerken met Miami-Dade County om walstroomcapaciteiten toe te voegen in de herfst van 2023.”

LEED, ontwikkeld door de U.S. Green Building Council, is het meest gebruikte classificatiesysteem voor groene gebouwen ter wereld en de LEED-certificering is een wereldwijd erkend symbool van duurzaamheidsprestaties. LEED voor gebouwontwerp en constructie, met name nieuwbouw, biedt een kader voor het bouwen van een holistisch groen gebouw, waarbij zowel ontwerp- als bouwactiviteiten worden aangepakt. De ultramoderne terminal die de ‘Pearl of Miami’ wordt genoemd, verwelkomde in augustus 2021 voor het eerst gasten bij de terugkeer van het bedrijf naar de VS met Norwegian Gem.

De 188.000 vierkante meter grote terminal, die plaats biedt aan cruiseschepen met maximaal 5.000 cruisegasten, is ontworpen met innovatie en duurzaamheid voorop. Het team creëerde een platform dat de energieprestaties van de terminal, de luchtkwaliteit binnenshuis, de waterefficiëntie, het gebruik van lokale materialen en hulpbronnen en nog veel meer optimaliseert. Met het oog op hoge energieprestaties werd het project ontworpen om ten minste 38 procent beter te presteren dan het gemiddelde gebouw. Naast aanzienlijke waterkwaliteitsvergunningen en -beschermingen is het van plan om tegen de herfst van 2023 over walstroomcapaciteit te beschikken.

Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line vult nog aan. “De terminal is ontworpen en gebouwd in samenwerking met onze lokale gemeenschap in Zuid-Florida. Ongeveer 90 procent van alle onderaannemers, verkopers en leveranciers waren lokaal, wat de economische groei in de regio aanmoedigde.” 

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws