Lancering Disney Wish uitgesteld tot half juli

Disney Cruise Line kondigt een nieuwe vertraging aan voor de lancering van de Disney Wish. Het nieuwste schip van de rederij komt pas op 14 juli 2022 in de vaart. Dit betekent dat opnieuw twaalf afvaarten worden geschrapt.

“Terwijl we allemaal reikhalzend uitkijken naar het debuut van het schip, moeten we vandaag meedelen dat onze verwachting helaas iets langer zal moeten duren dan aanvankelijk gepland. De Meyer Werft heeft ons laten weten dat ze, ondanks haar uiterste best, meer tijd nodig heeft om ons schip af te werken. Dit is een gevolg van de Covid-pandemie en meer recent de verspreiding van de Omicron-variant in Duitsland op een kritiek punt in het bouwproces. Als gevolg hiervan hebben we geen andere keuze dan onze eerste reis uit te stellen tot 14 juli 2022,” zegt de rederij in een mededeling.

Disney Wish zou oorspronkelijk al rond de jaarwissel worden opgeleverd. De coronacrisis gooide het productieproces in de war waardoor de lancering al was uitgesteld tot 9 juni. Daar komen nu nog eens zes weken bij. Bijgevolg vervallen twaalf drie- en viernachtencruises tussen Port Canaveral en Castaway Cay, het particuliere eiland van Disney in de Bahama’s.

Gasten die zouden meevaren op de oorspronkelijke openingscruise van 9 juni worden overgezet naar de nieuwe lanceringsreis. Om Disney de tijd te geven de klanten te contacteren, zijn de boekingen voor het nieuwe vlaggenschip tot morgen opgeschort. Gasten die hun reis niet kunnen verplaatsen, krijgen 50 procent korting op een volgende cruise met vertrek voor eind 2023. Ook de reservaties op de daaropvolgende afvaarten worden doorgeschoven.

Disney Wish is het eerste van drie schepen voor 2.500 passagiers (dubbele bezetting) die de Meyer Werft in Duitsland bouwt voor de rederij. In 2024 en 2025 volgen nog twee zusterschepen. De schepen van deze serie worden ook de eerste vaartuigen voor Disney Cruise Line die varen op vloeibaar aardgas.

© rendering Disney Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws