Celebrity Beyond geslaagd voor vaartesten

Celebrity Beyond heeft haar vaartesten met succes afgerond en is terug op de Chantiers de l’Atlantique voor de finale afwerking. Het nieuwste schip van Celebrity Cruises spendeerde vier dagen op zee voor de Franse kusten en in de Golf van Biskaje. Dat gebeurde in aanwezigheid van kapitein Kate McCue, een 50-tal bemanningsleden, ingenieurs en nautische experten. Volgens de rederij vertoonde het schip een superieur niveau van comfort, veiligheid, manoeuvreerbaarheid en brandstofefficiëntie. Dat laatste heeft onder meer te maken met het revolutionaire ontwerp van de parabolische ultrabow van het vaartuig.

Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises. “Beyond liet zien waarom ze zoveel meer is dan haar uiterlijk. Net als haar zusterschepen Celebrity Apex en Celebrity Edge ging ze verder dan wat nodig was om te tonen dat ze er klaar voor is.” “Het succesvol voltooien van deze proefvaarten was voor mij de sensatie van mijn leven”, zegt kapitein Kate McCue. “Haar soepele vaart en wendbaarheid zijn een bewijs van haar innovatieve ontwerp en ik kan niet wachten om het roer van dit ontzagwekkende schip over te nemen en onze gasten naar even mooie bestemmingen te brengen.”

Celebrity Beyond draagt niet alleen de titel van het grootste schip van Celebrity Cruises, maar zal zich ook onderscheiden als het meest luxueuze schip van de maatschappij. Met 17 dekken en 21 meter langer dan haar innovatieve voorgangers Celebrity Edge (2018) en Celebrity Apex (2020), is de look en feel van Celebrity Beyond zorgvuldig samengesteld met nieuwe ruimtes en uitgebreide versies van de populaire, kenmerkende voorzieningen van het merk, waaronder The Retreat, een exclusieve ruimte voor suitegasten, nu met een zonnedek verspreid over twee dekken en de transformatieve accommodaties, van moderne villa’s met twee verdiepingen en dompelbaden tot passagiershutten met Infinite Verandas, waardoor de grenzen tussen binnen- en buitenleven vervagen.

De Rooftop Garden breidt uit met een resortterras met ‘floatpools’ die buiten het schip hangen. De Sunset Bar op het achterdek krijgt meerdere niveaus en terrassen. Het horeca-aanbod breidt uit met Le Voyage, het allereerste Daniel Boulud fine-dining restaurant op zee. De opnieuw ontworpen Grand Plaza strekt zich uit over drie dekken en wordt geflankeerd door de nieuwe World Class Bar en Le Voyage. Tot slot is het Magic Carpet terug. Dit technisch hoogstandje zweeft hoog boven de zee en biedt de gasten een ononderbroken uitzicht onder het genot van een cocktail of een diner. Klik hier voor preview-video van het schip.

Celebrity Beyond vertrekt op 27 april 2022 op haar eerste reis vanuit Southampton. De inaugurele cruise wordt een tiendaagse in West-Europa die Bordeaux, Lissabon, Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca en Barcelona aandoet. Daarna biedt het nieuwe vlaggenschip van Celebrity Cruises een verscheidenheid aan mediterrane reizen aan met routes van negen nachten naar de Italiaanse rivièra en Frankrijk en vaarschema’s van tien nachten naar de Griekse eilanden. Begin oktober vertrekt het schip vervolgens naar het Caraïbische gebied. Meer info over de afvaarten van Celebrity Beyond op www.celebritycruises.com/cruise-ships/celebrity-beyond.

© foto Celebrity Cruises

 

Lees ook: Azamara verhuist naar nieuwe kantoren in Miami.

Klik hier voor meer nieuws