Silversea kondigt eerste Grand Voyage met Silver Nova aan

Na het eerste zomerseizoen heeft Silversea Cruises nu ook de eerste Grand Voyage van de Silver Nova gepubliceerd. Het schip van de nieuwe, innovatieve scheepsklasse vaart vanaf juli 2023 in de Middellandse Zee en steekt in november 2023 de Atlantische Oceaan over richting de Caraïben, gevolgd door de ‘Grand Voyage to Central and South America’. Die vertrekt op 4 januari 2024 waarbij het luxeschip vanuit Fort Lauderdale in 71 dagen helemaal rond Zuid-Amerika zal varen. Onderweg bezoekt het vaartuig 38 bestemmingen in 18 landen.

De Grand Voyage ontgrendelt afgelegen en opmerkelijke bestemmingen en gaat diep landinwaarts langs de meanderende Amazone tot Manaus in het hart van het groene regenwoud. Naast een maiden call in Ilhabela (Brazilië), de thuisbasis van een enorme biosfeerreservaat dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, bezoeken de gasten Ushuaia op het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Silver Nova dompelt Silversea reizigers onder in de levendige Latijns-Amerikaanse cultuur en doet Lima, Buenos Aires en Montevideo aan. De Grand Voyage omvat eveneens een verlengd bezoek aan Rio de Janeiro. Daar kunnen gasten tijdens een verblijf met drie overnachtingen genieten van het beroemde carnaval. Voor hun aankomst in Fort Lauderdale op 15 maart 2024, zullen reizigers de meest spectaculaire bestemmingen van de oostelijke Caraïben verkennen met aanlopen in Spanish Town, Castries en Bequia. Gasten zullen ook, zowel aan boord als aan de wal, de rijke culturele smaken van de regio ervaren via het veelgeprezen S.A.L.T.-programma.

Gasten die deelnemen aan Silver Nova’s Grand Voyage South America 2024 zullen een van de eersten zijn die een van de meest milieubewuste cruiseschepen ooit gebouwd zullen ervaren. Innovatieve, ongekende, ultramoderne technologische oplossingen zullen van haar het eerste hybride, luxe cruiseschip maken dat vrij is van lokale emissies in de haven. Het vaartuig beschikt tevens over een geavanceerde hybride technologie met brandstofcellen die de weg vrijmaakt voor de toekomst van duurzaam cruisen.

“Onze Central and South America Grand Voyage 2024, samengesteld door onze bestemmingsexperts en gehost aan boord van de baanbrekende Silver Nova, zal de meest verrijkende ervaringen van het continent verbinden”, zegt Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer van Silversea Cruises. “Met de toevoeging van businessclass-vluchten, zullen gasten op de Grand Voyage 2024 in Zuid-Amerika en alle toekomstige Grand Voyages met Silversea, reizen in overtreffend comfort. Van drie overnachtingen om het beroemde carnaval van Rio de Janeiro te vieren tot een exclusieve avond in het prachtige operahuis van Manaus in het hart van het Amazone-regenwoud. Het scala aan ervaringen dat wordt geboden tijdens deze once-in-a-lifetime reis is uniek.”

De Grand Voyage omvat tevens exclusieve evenementen die een verbinding maken met de cultuur, het erfgoed en de identiteit van elke locatie. Zo staan op het programma onder meer folkloristische festiviteiten langs het Panamakanaal, een op maat gemaakte erfgoedtour in Callao Monumental in Peru, een opera-event in Manaus en een avond met Bridgetown’s Polo Elite, het meest iconische sportteam van Barbados.

© rendering Silversea

Klik hier voor meer nieuws