Emerald Azzurra verlaat de werf

Emerald Cruises heeft de Emerald Azzurra in ontvangst genomen. Het cruiseyacht heeft de Ha Long-werf in Vietnam verlaten en is op weg naar Aqaba waar het op 11 maart in de vaart komt. Emerald Azzurra is het eerste zeeschip van de Australische maatschappij die bekend staat voor haar riviercruises. Volgens Glen Moroney, stichter en voorzitter van de Scenic Group, de moedermaatschappij van Emerald Cruises en Scenic Luxury Cruises, is het schip bijzonder goed onthaald en is het openingsseizoen bijna volledig uitverkocht. Klik hier voor foto’s van het schip.

Emerald Azzurra stelt in maart enkele cruises voor op de Rode Zee en vaart vervolgens via het Suezkanaal naar de Middellandse Zee. Tijdens het zomerseizoen staan uiteenlopende cruises van 8 tot 12 dagen op het programma in zowel de Adriatische Zee als de Oostelijke en Westelijke Middellandse Zee.

Vanuit Europa vertrekt Emerald Cruises dit najaar opnieuw naar de Rode Zee en zal onder meer Saoudi Arabië aanlopen voor het yacht doorvaart naar de Perzische Golf. In samenwerking met Qatar Tourism zal het schip vanaf januari 2023 weekcruises aanbieden tussen Qatar, Abu Dhabi, Oman en Dubai. Die kunnen worden verlengd met een driedaags verblijf in Qatar voor of na de cruise.

De 110 meter lange Emerald Azzura biedt plaats aan 100 gasten en 64 bemanningsleden. Het schip heeft de allures van een privéyacht met cozy ingerichte buitendekken en moderne, comfortrijke kajuiten en suites van 17 tot 110 m². 88 procent van de accommodatie beschikt over een eigen balkon. Begin 2023 volgt het zusterschip Emerald Sakara. Dat yacht zal onder meer cruises voorstellen in de Seychellen, de Zwarte Zee en het Midden-Oosten.

© foto Emerald Cruises

Klik hier voor meer nieuws