SH Vega te water gelaten in Helsinki

Helsinki Shipyard heeft de SH Vega voor Swan Hellenic uitgedokt. Het vaartuig is het tweelingschip van SH Minerva die eind vorig jaar te water werd gelaten en nu Antarctica aan het verkennen is. Intussen is de Finse werf al volop bezig met de bouw van het derde schip, gepland voor begin 2023. De staalproductie voor het iets grotere vaartuig begon afgelopen zomer en ongeveer de helft van de staalblokken is al klaar op de werf. De Swan Hellenic-vloot komt bijgevolg soepel samen om avontuurlijke en veeleisende reizigers mee te nemen op een breed scala aan onderscheidende cruises.

De schepen worden speciaal gebouwd voor wereldwijde cruises om de meest inspirerende en ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen. Ze zijn ontworpen met een minimale impact op het milieu en voldoen aan de nieuwste emissienormen, terwijl ze ook batterijklaar zijn om in de toekomst emissievrij en stil te varen in de haven evenals in natuur- en zeereservaten. De schepen hebben een diesel-elektrisch hybride voortstuwingssysteem met selectieve katalytische reductie en een PC5 ijsversterkte romp die volledig Safe Return to Port-gecertificeerd is.

SH Vega biedt elegante en ruime 5-sterrenaccommodatie voor 152 gasten in 76 ruime hutten en suites, waarvan de overgrote meerderheid met balkons. Met 120 bemanningsleden beschikt het vaartuig over een van de hoogste passagiersratio’s in zijn categorie. De allernieuwste hygiënetechnologie beschermt de gezondheid van iedereen aan boord volgens de hoogste normen en omvat airconditioning met UV-ontsmettingssystemen.

SH Vega is gebouwd voor meeslepende ervaringen en weidse uitzichten en beschikt over een expeditielaboratorium, een bibliotheek en een observatielounge voor lezingen door deskundige expeditieleiders en specialisten uit een breed scala aan disciplines. Expeditie-dagtochten per zodiac staan ​​centraal in de programma’s, samen met kajakken, wandelen en andere activiteiten. De voorzieningen aan boord omvatten een spa, sauna, fitnessruimte, bibliotheek, panoramisch restaurant en clublounge met gerechten van wereldklasse, evenals een zwembadterras met bar.

SH Vega wordt in mei 2022 opgeleverd aan Swan Hellenic. Ze vertrekt op 29 mei op haar 11-daagse maiden cruise vanuit Leith (Edinburgh) op een verkenning van de Faeröer en IJsland. De eerste cruise eindigt op 8 juni in Reykjavík. Het schip biedt deze zomer expeditiecruises in Arctische wateren. In het najaar vaart de SH Vega via de Caraïben en Zuid-Amerika naar Antarctica. Het derde schip in de vloot, tijdelijk Vega 3 genaamd, wordt begin 2023 opgeleverd.

“SH Vega is een schip van de volgende generatie dat de cruisetraditie met culturele expedities van Swan Hellenic voortzet in de geïnspireerde vorm van haar zusterschip. We zijn erg trots op onze bijdrage aan alles wat ze vertegenwoordigt”, aldus Simo Rastas, CEO van Helsinki Shipyard. “We zijn opnieuw verheugd over de kwaliteit van het werk van Helsinki”, voegde Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic, toe. “Ondanks de aanhoudende uitdagingen van de pandemie, heeft iedereen op de scheepswerf zich aan een ambitieus schema volgens de allerhoogste normen gehouden. Het is geweldig om te zien dat onze visie zo goed samenkomt. We weten dat onze gasten het geweldig zullen vinden hoe soortgelijke schepen als SH Minerva en SH Vega ook zo verschillend kunnen zijn, waardoor hun reizen met ons wereldwijd worden verrijkt om te zien wat anderen niet zien.” 

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws