Disney Wish raakt voor het eerst water

De Meyer Werft in het Duitse Papenburg heeft in aanwezigheid van Captain Minnie Mouse de Disney Wish te water gelaten. Het schip verliet de bouwloods en ligt nu afgemeerd aan het afwerkingsdok. Over enkele weken vertrekt het cruiseschip via de rivier de Eems naar zee voor de proefvaarten. Na de oplevering vertrekt Disney Wish in juni naar haar thuishaven Port Canaveral in Florida.

Door de coronacrisis liep de bouw van het Disney-schip meerdere maanden vertraging op. De lancering is nu gepland voor 14 juli. Disney Wish zal vanuit Port Canaveral nabij Orlando cruises van drie en vier nachten aanbieden tussen Florida en Castaway Cay, het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s.

Wanneer het deze zomer uitvaart, zal het nieuwste Disney Cruise Line-schip gevuld zijn met innovatieve nieuwe ervaringen doordrenkt van Disney-verhalen, waaronder de allereerste Disney-attractie op zee, meeslepende eetervaringen met als thema ‘Frozen’ en Marvel, en een high-end lounge opgebouwd rond het Star Wars-sterrenstelsel.

Disney Wish is het eerste van drie schepen voor 2.500 passagiers (dubbele bezetting) die de Meyer Werft in Duitsland bouwt voor de rederij. In 2024 en 2025 volgen nog twee zusterschepen. De schepen van deze serie worden ook de eerste vaartuigen voor Disney Cruise Line die varen op vloeibaar aardgas.

© foto Disney Cruise Line – Robert Fiebak

Klik hier voor meer nieuws