Carnival Celebration te water gelaten bij Meyer Turku

Meyer Turku in Finland heeft de Carnival Celebration te water gelaten, een belangrijke stap in de bouw van een cruiseschip. Het schip voor Carnival Cruise Line ligt nu aan de afbouwpier voor de volgende fase van de bouw. Tim Meyer, CEO van Meyer Turku: “We zijn erg trots om dit prachtige schip voor Carnival Cruise Line te bouwen. Tegen het einde van de zomer zal Carnival Celebration klaar zijn voor haar proefvaart, gevolgd door de levering later in de herfst.”

Carnival Celebration is het tweede van drie revolutionaire schepen van de Excel-klasse. Ze voegt zich bij de Mardi Gras, die al vaart vanuit Port Canaveral in Florida en Carnival Jubilee die vanaf 2023 vanuit Galveston in Texas vertrekt. De nieuwste en grootste klasse schepen van Carnival Cruise Line worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). De Carnival Corporation was een pionier in de introductie van LNG-brandstof in de cruisesector als onderdeel van de voortdurende inzet van het bedrijf voor duurzaamheid en emissiereductie.

Op de Finse werf begint nu het werk voor de installatie van de exterieurkenmerken van de Excel-klasse die de gasten al wisten te appreciëren op het zusterschip Mardi Gras. Blikvanger is de bekroonde BOLT-achtbaan op zee. De binnenruimtes van het schip worden net als op de Mardi Gras opgebouwd rond zes zones, waarvan er drie speciaal zijn ontworpen voor de Carnival Celebration. Details over de nieuwe zones zal de rederij binnenkort bekend maken.

Carnival Celebration maakt in november haar trans-Atlantische reis van Southampton naar haar thuishaven PortMiami. De onlangs getransformeerde Terminal F van Carnival zal het nieuwe schip verwelkomen. De Carnival-terminal zal in het najaar van 2023 ook een nieuw tijdperk van haveninfrastructuur inluiden, wanneer ze als eerste passagiersterminal in de haven van Miami is uitgerust om schepen van walstroom te voorzien.

De eerste afvaart van Carnival Celebration vanuit Miami naar de Caraïben vindt plaats op 21 november 2022. Haar lancering markeert het hoogtepunt van de viering van de 50ste verjaardag van Carnival Cruise Line.

© foto Meyer Turku

Klik hier voor meer nieuws